גאריב אל-מסאפיה או בקיצור מסאפן הוא מאפה מתוק העשוי בעיקר משקדים, סוכר ולפעמים חלבוני ביצה ||| למסאפן יש מרקם חלק דמוי בצק ולעיתים קרובות מעוצב בצורות שונות ומעוטר בציפוי או שוקולד צבעוניים ||| הפעם גרסה שונה עשויה פיסטוק, יין אדום, קרם קוקוס וריבת פירות יער שתתאים לנמנעים מגלוטן ומשקדים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מהו מסאפן المسفيوية
מסאפן עושים בדרך כלל משקדים טחונים (או קמח שקדים), אבקת סוכר וחומר מקשר כמו חלבונים או סירופ גלוקוז. חלק מהמתכונים מציעים חלופות לאלו הסובלים מאלרגיות לאגוזים, תוך שימוש במרכיבים כמו אגוזי סויה או גרעיני משמש במקום שקדים.
בהכנת מסאפן נהוג להשתמש במי ורדים או מי פריחת תפוז שמשמשים לעתים קרובות בקינוחים מזרח תיכוניים כדי להוסיף ניחוח וטעם עדינים לעוגיות. גרסאות מסוימות עשויות לכלול חומרי טעם וריח נוספים כמו הל, פיסטוקים או אגוזים אחרים לתוספת מורכבות.
הבצק מעוצב באופן מסורתי לעוגיות קטנות, עגולות או סגלגלות. לעתים קרובות הם נלחצים עם עיצוב או דוגמה באמצעות תבניות מיוחדות או חותמות כדי לתת להם מראה מורכב. בווריאציות מסוימות, ניתן ללחוץ שקד שלם או פיסטוק למרכז כל עוגייה לקישוט.
עוגיות מסאפן מוגשות לרוב באירועים וחגים מיוחדים, ומומלץ ליהנות מהם עם כוס תה או קפה ולעיתים מלווים אותם בממתקים וקינוחים אחרים. כאמור, עוגיות מספאן הן חלק בלתי נפרד מהמטבח המזרח תיכוני ולעיתים קרובות מזוהות עם אירוח וחגיגה. הם מוגשים לעתים קרובות לאורחים במהלך אירועים מיוחדים. ישנן גרסאות אזוריות רבות של עוגיות Masapan ברחבי המזרח התיכון. לחלקם עשויים להיות טעמים שונים או להשתמש באגוזים חלופיים. גם העיצוב והקישוט עשויים להשתנות.
בדרך כלל ניתן לאחסן עוגיות Masapan בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך מספר שבועות, מה שהופך אותן לפינוק נוח לחגיגות.
מצרכים
לבצק
- 3 ביצים
- 200 גרם סוכר
- 100 גרם פיסטוק טחון דק אבל לא מרקם של אבקה
- 75 גרם קמח תירס (קורנפלור)
- 50 גרם מחית פיסטוק
- 180 גרם חמאה מומסת או 120 גרם שמן זית עדין
לריבת פירות יער
לקרם קוקוס
לקרמל מלוח פרווה
אופן הכנה
- הכנת הבצק: מכניסים ביצים וסוכר למְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה
- מוסיפים את הפיסטוק הטחון ואת הקורנפלור בהדרגה ובמהירות נמוכה
- מוסיפים את מחית הפיסטוק ואז את החמאה המומסת (או שמןזית עדין), וממשיכים בלישה עד לקבלת תערובת אחידה
- מעבירים לשק זילוף ולמקרר למנוחה של שעה
- מרפדים תבנית בנייר אפייה או במנז'טים או תבנית מאפינס משומנת
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- מזלפים את התערובת לתבנית שהכנו
- אופים למשך 10 דקות
- מורידים את טמפרטורה של התנור לחום של 160מעלות ואופים 20 דקות נוספות
- מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגיות למשך 5-10 דקות נוספות
- הכנת הקרם קוקוס: בסיר קטן מחממים 1/2 מיכל של חלב הקוקוס עם הסוכר עד לרתיחה
- ממשיכים לבשל על להבה נמוכה ומקרמלים את הקוקוס באיטיות וזהירות
- מוסיפים את שאר חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה
- מורידים הלהבה למינימום כך שהטמפרטורה של הבלילה תהיה 130 מעלות עד לאיחוד
- הערה: הכנת קרם הקוקוס אורכת בערך 45 דקות
- הכנת הקרמל המלוח: מחממים את הסוכר עד לקבלת קרמל ומערבבים בעדינות
- כשהסוכר נמס מערבבים היטב עד לקבלת קרמל חלק ונעים
- מוסיפים את החלב קוקוס ומלח ויוצרים חיבור ביניהם עד לקבלת נוזל אחיד וחלק
- הכנת ריבת פירות יער: בסיר מבשלים את כל המצרכים על להבה נמוכה עד לטמפרטורה של 130 מעלות. הערה: סבלנות כי זה ארוך בערך 45 דקות
- מסדרים בצלחת הגשה את עוגות הפיסטוק, מזלפים מעל או בחלק התחתון את קרם הקוקוס
הגשה
מזלפים מעל מעט מהקרמל המלוח ומעט מריבת פירות היער, לפי הטעם והמראה. אפשר אבל לא חובה, לבזוק אבקת סוכר בהגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه ערבית