מאכל מהמטבח הלובי שהוא שילוב של כל מה שמזין ||| יהודי לוב נוהגים לאכול בזין בחגי תשרי ובשבועות כי בזין עם גבעת הבצק המבושל, מסמלים את הר סיני או הר המוריה ||| באזין מוגש בדרך כלל עם רוטב עגבניות, ביצים, תפוח-אדמה ובשר כבש ומוגש בעיצוב הבצק לצורת פירמידה או כיפה ||| יש הנוהגים לאכול בזין מצלחת מרכזית גדולה, או אז ניתן "לתקמט באצבעות ולאכול באצבעות" יד ימין ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3-4 מנות)
- 500 גרם בשר חתוך לקוביות בנוניות
- 2 בצל גדול קצוץ
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) חריפה לפי הטעם
- 1 כף תבלין ראס אל חנות
- 1-2 כפות אבקת מרק עוף
- מלח
- מים
- שמן
- 2 כפות קמח
- ½ כוס מים
לבצק
שדרוג
- 3 ביצים L קשות
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: בסיר הביאו לרתיחה את המים והוסיפו מלח ושמן
- הוסיפו את הקמח ובשלו על להבה גבוהה במשך 5 דקות לערך
- הורידו מהכיריים וערבבו בבְּלֶנְדֶּר מוט עד לקבלת בצק חלק ללא גושים
- בשלו את הביצים לקבלת ביצים קשות וקלופות, חתוכות לחצאים
- הכנת הבשר: חממו סיר עם שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה
- הוסיפו פפריקה מתוקה/חריפה, רסק עגבניות וכוס מים. ערבבו היטב והוסיפו את קוביות הבשר
- פזרו את תבלין הראס אל-חנות (או כל תבלין לקציצות) ובשלו במשך 10 דקות
- הוסיפו מים הביאו לרתיחה והנמיכו את הלהבה
- בשלו במשך 3 שעות עד לריכוך הבשר
- לקראת סוף הבישול ערבבו בקערית 2 כפות קמח עם ½ כוס מים ושפכו לתוך הרוטב תוך כדי ערבוב טוב להסמכת הרוטב
- בשלו עוד 5 דקות
- הגשה: צרו כדורים מהבצק (שלב 3)
- הניחו כל כדור בצק בצלחת הגשה
- מעכו את כדורי הבצק בעזרת כף ליצירת גומה קטנה
- שפכו על כדורי הבצק מתבשיל הבשר וקשטו בחצאי ביצים קשות המנה מוכנה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…