הפעם מתכון להכנת לחם עשיר במיוחד עם קמח שיפון, גרעינים וחמוציות ||| לחם שאחרי שתכינו אותו פעם אחת, לא תפסיקו להגיש אותו לבני הבית ואורחים ||| חשוב להקפיד על תהליך ההתפחה ואופן האפייה בתנור ולא לעשות קיצורי דרך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 כיכרות גדולות)
- 500 גרם קמח לבן
- 280 גרם קמח שיפון
- 15 גרם שמרים יבשים
- 500 מ"ל מים פושרים
- 1 כף סילאן או דבש
- 25 גרם מלח
- 200 גרם תערובת גרעינים (חמניות, דלעת, שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) וכדומה)
- 150 גרם חמוציות מיובשות
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה מערבבים יחד את הקמח לבן, קמח שיפון, שמרים, מים, סילאן (או דבש) ומלח במשך 12-15 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד
- מוסיפים פנימה את תערובת הגרעינים ואת החמוציות וממשיכים ללוש עד שהתוספות נטמעות בבצק באופן אחיד
- יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה להתפחה
- מכסים הקערה ושמים במקום חמים למשך 60-90 דקות, עד הכפלת הנפח
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל- 2 חלקים שווים
- יוצרים מכל חלק, כיכר בצק ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מקומח מעט
- מחממים תנור ל- 250 מעלות. הערה: אם יש לכם אבן שמוט, מומלץ להניח בתחתית התנור
- מכסים את ככרות הבצק ומניחים לתפיחה נוספת בטמפרטורת החדר עד שהן כמעט מכפילות את נפחן
- מפזרים מעט קמח מעל כל כיכר בצק וחורצים חריצים בעזרת סכין חדה מאוד
- אופים במשך 12 דקות
- מורידים את חום התנור ל- 190 מעלות וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות. הערה: הלחם מוכן כאשר נוקשים בתחתית כיכר הלחם האפוי ושומעים צליל חלול
- מצננים את הלחמים על גבי רשת. הערה: אין להשאיר את הלחם בתבנית עצמה
- מגישים לאחר צינון מלא ובטמפרטורת החדר.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…