חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם שיפון עשיר

הפעם מתכון להכנת לחם עשיר במיוחד עם קמח שיפון, גרעינים וחמוציות ||| לחם שאחרי שתכינו אותו פעם אחת, לא תפסיקו להגיש אותו לבני הבית ואורחים ||| חשוב להקפיד על תהליך ההתפחה ואופן האפייה בתנור ולא לעשות קיצורי דרך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם משהו משהו (צילום פנינה קדם)

מצרכים (2 כיכרות גדולות)

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה מערבבים יחד את הקמח לבן, קמח שיפון, שמרים, מים, סילאן (או דבש) ומלח במשך 12-15 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד
  2. מוסיפים פנימה את תערובת הגרעינים ואת החמוציות וממשיכים ללוש עד שהתוספות נטמעות בבצק באופן אחיד
  3. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה להתפחה
  4. מכסים הקערה ושמים במקום חמים למשך 60-90 דקות, עד הכפלת הנפח
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל- 2 חלקים שווים
  6. יוצרים מכל חלק, כיכר בצק ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מקומח מעט
  7. מחממים תנור ל- 250 מעלות. הערה: אם יש לכם אבן שמוט, מומלץ להניח בתחתית התנור
  8. מכסים את ככרות הבצק ומניחים לתפיחה נוספת בטמפרטורת החדר עד שהן כמעט מכפילות את נפחן
  9. מפזרים מעט קמח מעל כל כיכר בצק וחורצים חריצים בעזרת סכין חדה מאוד
  10. אופים במשך 12 דקות
  11. מורידים את חום התנור ל- 190 מעלות וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות. הערה: הלחם מוכן כאשר נוקשים בתחתית כיכר הלחם האפוי ושומעים צליל חלול
  12. מצננים את הלחמים על גבי רשת. הערה: אין להשאיר את הלחם בתבנית עצמה
  13. מגישים לאחר צינון מלא ובטמפרטורת החדר.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *