מרק מזין וטעים, שיעזור לכם לשבוע עם הדלעת שנותרה מחגיגות ליל כל הקדושים Halloween ||| לאחר ליל כל הקדושים זה מה שאפשר לעשות עם הדלעת ||| מרק עשיר בטעם וסמיך עם צבע כתום שמתאים כל כך לסתיו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כפית גאי הודי
- 450 גרם מחית דלעת
- 2 כוסות מרק
- 1 כוס שמנת חמוצה
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 2 גזר חתוכים לקוביות
- 1 שן שום כתוש
- 1 כפית אבקת קארי (אפשר פחות או יותר, לפי הטעם האישי)
- 1/2 כפית מלח
- שמיר או כוסברה
שדרוג
- 200 גרם גרגרי תירס מתוק
אופן הכנה
- צולים דלעת בתנור עד שהיא רכה (אבל לא רכה מידי)
- טוחנים את הדלעת בבלנדר או במעבד מזון
- חותכים בצל וגזר לקוביות ומטגנים בגהי עד להשחמה
- בסיר מרק מוסיפים את תערובת בצל וגזר, מרק, מחית דלעת והתבלינים
- מבשלים על להבה נמוכה עד רתיחה
- מוסיפים לסיר את השמנת חמוצה, שום, אבקת קארי ומלח ומרסקים עם בלנדר יד עד לקבלת תערובת חלקה
- שדרוג: מוסיפים גרגרי תירס ומערבבים עם כף בעדינות לפיזור אחיד
- יוצקים לצלחות ומגישים עם שמיר טרי או כוסברה מעל (אפשר גם עשבי תיבול אחרים שאוהבים)
בתיאבון