נסיעה לעין זיוון ברמת הגולן שהיא אטרקצייה תיירותית כל ימות השנה ||| אירוח בסוויטה בכפר הנופש של עין זיוון שסביבו מטרלו, יקב בהט, שוקולד דה-קרינה שאירחו אותנו בכיף וחום ||| ביקור בשבשבות הרוח האייקונית באדום לבן וגם בפארק הוולקני הסמוך ||| שמן זית וטיולי ג'יפים של משק הילמן וגבינות מחלבת נטור ||| מאחו נבו לעין קשתות, מקפה לשבט לסיום בצ'ק אין מבלי להמריא ||| כל הפרטים והרשמים בהמשך…
יוצאים צפונה עם קיה סורנטו EX
יצאנו לדרך לרמת הגולן עם הרכב המפנק והגדול של קיה, בדגם חדש של הסורנטו שמצוייד במנוע 2.5 ליטר בנזין ומכיל 7 מקומות ישיבה. הדרך הארוכה צפונה אישרה לי גם להרגיש את התאוצה והתגובה של הרכב בכביש 6 ובכלל ולרגשתי הסובייקטיבית תגובות הרכב לאורך הנסיעה לעין זיוון היתה נוחה והגעתי רענן וכמו חדש לאחר שעתיים רצופות על הכביש הארוך ומתפל Long and Winding Road .
מטרלו Mattarello
תחנתנו הראשונה היתה בעין זיוון. באיטלקית מטרלו הוא מערוך, שהוא כלי עבודה חשוב ביותר לאופה או לפציולוPizzaiolo איטלקי. הגענו למקום והופתענו מתור הסועדים שהסתרך לו בכניסה לבית הקפה. קיבל את פנינו עדי פרץ, צלם קולינריה בעברו, שהחליט לתרגם את אהבתו לאוכל ופתח ממש לפני פרוץ הקורונה את מטרלו – מאפייה קטנה ומטריפה, בסמוך לכפר הנופש שבקיבוץ, ושמה יצא למרחוק. תוך כדי טעימות ממספר מנות שנאפות במקום מספר גיא על הצורך להגיע כל יום לפנות בוקר על מנת להתחיל את הכנת הבצקים שרק הוא אמון על הכנתם. במטרלו מציעים לקהל הסועדים במקום ובעיקר לכל המבקרים שלוקחים טייק-אווי לטיול בטבע, מגוון של מאפים, לחמים, קרואסונים, עוגות ועוד. דברי המאפה והקפה הם הבסיס לתפריט שמשתנה מדי שבוע, והמנות מתחלפות, בין היתר בהתאם להיצע העונתי של פירות המטעים של עין זיוון. בין המנות מצאנו כריכים על בסיס קרואסון | סלמון מעושן וביצת עין, גבינת שמנת, עלים וצנונית | מקושקשת פרמז'ן- גבינת שמנת, עלים ועגבנייה | קממבר בקרואסון, שום קונפי, ריבת בצל, עלים, פרמז'ן ובלסמי | סביח- חציל, טחינה, עגבנייה, ביצה קשה, לימון כבוש וחריף | פטריות בקרואסון, בצל מטוגן, עלים, מנצ'גו | סלט ירקות- כרובית מגורדת, מלפפון, עגבנייה, גזר, צנונית, גבינת פטה וגרעינים | סלט חסה- גבינה כחולה, צנונית, פרי עונתי ושקדים קלויים | סלט בוראטה- רוקט, ארטישוק, זיתי קלמטה, בסלמי ועגבניות שרופות ועוד.
לאחרונה פתח עדי פרץ את החומוסייה – בית חומוס בהכנה ביתית, הממוקמת ממש מעל מטרלו. החומוס והתוספות נעשים כולם בהכנה ביתית בעבודת יד.
פרטים על מטרלו בדף הפייסבוק… ובטל': 077-6020721
יקב בהט
תחנתנו הבא בעין זיוון היתה ביקב בהט אותו הקים הבעלים והיינן עופר בהט, לאחר שעשה קצת יין לחברה והבין שיש לו יכולת לעשות יינות טובים מהענבים המשובחים המטופחים בצפון רמת הגולן בעיקר בחלקות כרמים שנבצרים בעמק קוניטרה, ולמרגלות הר בנטל. יקב בהט הוקם בשנת 2007 וכל היינות נמכרים במרכז המבקרים שאף עבר לאחרונה שיפוץ והרחבה, כולל הרחבת מגוון המאכלים בתפריט הכשר שבמקום. בנוסף ליין יקב בהט מייצר ליקרים מכמה סוגים, בניהם ליקר דובדבנים וליקר אוכמניות מפירות שגדלים במטעי קיבוץ עין זיוון.
תהליך הפקת היין ביקב, מושתת על שיטה מסורתית משלב הבציר, דרך יישון בחביות עץ ועד שלב הבקבוק, הטיפול ביין מתבצע בעיקר בתהליכים ידניים. היינות של יקב בהט עוברים יישון בחביות עץ אלון למשך 12-18 חודשים ומתיישנים עוד כשנה נוספת בבקבוקים לפני שהם מוצאים למכירה.
ישבנו עם עופר לטעום מעט מהיינות ולצידם פלטת גבינות ולחם טרי. בנוסף הלכנו לחדר חביות עץ שבהן מתבגר היין לפני שעובר לביקבוק ומכירה. במקום מוכרים לצד יינות היקב גם מגוון רחב של גבינות, ליקרים בטעמים שונים וכן ליקר דובדבן ומעדנים מתוצרת הגולן והסביבה. לאחרונה פתח עופר גם פיצרייה לטבת המטיילים בסביבה ואורחי כפר הנופש עין זיוון וגם לצד היקב מתחם בורגר Burger שמציע המבורגר עם תוספות (בצל, עגבנייה, חסה, מלפפון חמוץ לצד צ'יפס וטבעות בצל).
כשר. פרטים והזמנות באתר… ובטל':04-6993710 | 050-8771770
קיה סורנטו 2.5 ל' בנזין EX 7 מושבים – רמת אבזור חדשה
קיה סורנטו SUV הבכיר של קיה בישראל, מציע עיצוב עדכני ובולט, מרווח פנימי גדול עם מקום ל 7 נוסעים ומגוון עשיר במיוחד של מערכות בטיחות מתקדמות בכל רמות האבזור המזכות את הסורנטו החדש בדירוג הבטיחות הגבוה ביותר – 8 . דגם ה EX החדש מצויד במנוע בנזין בנפח 2.5 ל' המשודך לתיבת הילוכים אוט' עם 6 הילוכים ומציע בנוסף על רמת האבזור אורבן, ריפוד עור למושבים וחלון גג פנורמי נפתח.
כאבזור סטנדרטי הסורנטו מציע מסך מולטימדיה 12.3 אינץ' מקורי בעברית (כולל ניווט WAZE, ואפליקציות רדיו וחניה), 7 כריות אוויר כולל כרית מרכזית בין הנהג לנוסע, ומגוון עשיר של מערכות בטיחות מתקדמות כולל בלימה אוט' מתקדמת עם זיהוי תנועה חוצה בצומת, התראה על שכחת ילדים ברכב (מבוסס חיישן), התראה ומניעת פתיחת דלת כשהנתיב לא פנוי ועוד.
טורבינת הרוח אלוני הבשן
אחרי טיולים אחדים שעשינו לאחרונה ברמת הגולן, ביניהם טיול בעקבות אלי כהן בקישור… או טיול בעקבות שעת נעילה בקישור… בהם עברנו מתחתלטורבינות הרוח הצבעוניות, שנמצאות על רכס מעל לקו הגבול הסורי ודרומית למחנה האו"מ החלטתי הפעם לעלות לטורבינות להתרשם ולתצפית לעבר החרמון המושלג.
הפנייה לטורבינות (או לדעתי השבשבות) משולטת היטב ודרך העפר אחרי ימי גשם ושלג מהודקת היטב אבל מחורצת במספר מקומות ומאתגרת רכב נמוך או נהג לא מיומן.
הסורנטו עלתה את הדרך היטב ובלי הרבה מאמץ, למעט תמרון שיש לעשות כל פעם שעברנו חריץ קרקע שעשו הגשמים האחרונים. גובהו של קיה סורנטו היה יתרון לחלוף על פני החריצים ואז הגענו לפסגה ולנוף המדהים של צפון רמת הגולן והחרמון הלבן ברקע.
המקום המעט סוריאליסטי עם שדות מוקשים מסביב ופסגה יפה ורגועה שמתאימה גם לפיקניק היו הפתעה יפה.
בדרך למטה מהשבשבות הכתום לבן ראינו רק SUV אחד שעולה תוך דילוג פראי על המהמורות ואילו כלי רכב אחרים פשוט ויתרו על המעלה היפה כל כך.
פארק וולקני אביטל
מיד בירידה חלפנו על פני עין טורבינה בריכת הצ'רקסים ובממשך את הפנייה והחניון של עין מוקש. זה לא היה הזמן ומזג האוויר המתאים אבל בקיץ בהחלף אסור לוותר על אחת מהבריכות הטבעיות האלה. אנחנו המשכנו לפארק הוולקני שבטיולים הקודמים שלנו באיזור, שעריו היו סגורים על כן ויתרנו, והפעם לשמחתנו השער היה פתוח ואפילו היו בו מכוניות ומטיילים.
פארק וולקני אביטל הוא אתר בו הפכו מחצבה שפצעה את צלע הר אביטל, ובנו אטרקציה תיירותית בה מוצגות תופעות ולקניות יחודיות לרמת הגולן. הכניסה חינם ושעות הפתיחה משתנות. מומלץ להתעדכן בדף הפייסבוק…
מפרט הבטיחות עשיר
המפרט של הסורנטו EX כולל בלימה אוטונומית עם תמיכה בפנייה בצומת, מערכת למניעת שכחת ילדים, מערכת יציאה בטוחה מהרכב, בקרת שיוט אדפטיבית, ניטור שטח מת אקטיבי, מערכת לשמירה על מרכז נתיב הנסיעה, ניטור תנועה חוצה מאחור עם בלימה אוטונומית, אור גבוה אוטומטי, בקרת סטייה מנתיב אקטיבית ועוד. בשנת 2021 הדגם נבדק ביורו NCAP וזכה בחמישה כוכבי בטיחות. רמת בטיחות ישראלית מקסימלית 8.
כפר הנופש עין זיוון
נסענו מעט צפונה לראות את הכרמים שישנים את תנומת החורף וצינת אחה"צ הכריע אותנו ופנינו לכפר הנופש עין זיוון לקבל את המפתח לחדר. קיבלנו את המפתח לווילה החדשה של הכפר ואיך שפתחנו את הדלת פרץ חום מזמין מהסלון בו בערה אח רומנטית מחממת היטב את כל החלל של הווילה. בכפר הנופש יש 49 חדרי אירוח שחלקן בקתות עץ, וחלקן סוויטות מפנקות, באווירה כפרית, בין מדשאות ומרחבים ירוקים. בחדר מצאנו מרפסת, פינת מנגל, מכונת קפה, פינת ישיבה במרפסת וכמובן בסלון מול האח. בקומה השנייה בסוויטה יש גם מקום לילדים או לזוג צעיר ברוחו. סה"כ בסוויטה זו יכולים ללון ברווחה, 6 בני משפחה.
כפר הנופש עין זיוון ממוקם במסלולו של שביל הגולן וממש במרכזו של המסלול עם כל האתרים שסיפרנו עליהם עד כה, ממש בסמוך לעין זיוון. לאחר התרעננות והתארגנות ליציאה יצאנו לנקודת הביקור האחרונה להיום.
K בר קפה
נסענו עם רדת הלילה למסעדה שהיא פאב במתחם התיירות בצומת ווסט – קיי בר. פגשנו את מתי שסיפר לנו על מקום בעל השם המסתורי משהו. לאחר הגשת בירה טרייה וצוננת טעמנו ממבחן מנות. פלפל ווסט המפורסם (52 שקלים) – 6 כדורי פלפל לצד פיתה צלויה היטב, טחינה וכרוב כבוש עם חריפות קלה, כרובית מטוגנת בציפוי פריך (38 שקלים), חומוס פטריות (39 שקלים) – חומוס ביתי בתוספת בצל ופטריות, פיש אנד צ'יפס (64 שקלים), סלט אסייתי (57 שקלים) – חסה, עלי בייבי, שקדים מסוכרים, בטטה קריספית ברוטב כוסברה וחמאת בוטנים. מתי לא יכול היה להתאפק ולהגיש לקרניבורית את ההמבורגר של קיי בר, גאוות המקום, ולבקשת הקרניבורית הוגש נקי ללא הלחמניה והתוספות וגם לדעתה יש על מה להתגאות – אחד ההמבורגרים הטובים שאכלה.
בוקר טוב עין זיוון
אחרי לילה שקט וחמים בסוויטה המפנקת בכפר הנופש עין זיוון הלכנו לארוחת הבוקר המבטיחה, ולשמחתנו גם מקיימת, ששולחנות המזנון בה עמוסים בפירות טריים המגיעים היישר מחקלאי עין זיוון הגדלים במטעים הסמוכים ובבוסתן בראשית, על פי עונות הקטיף ומשתלבים במטעמי הבוקר. בנוסף כמובן מגוון רחב של סלטים וירקות טריים, ירקות אנטיפסטי, דגים כבושים, מגוון גבינות רכות וקשות, ריבות וממרחים הנעשים במקום בעבודת יד, לחמים טריים, מאפים מתוקים ומלוחים חמים מהתנור ועוגיות, ביצים בכמה אופני הכנה, פיצה בהכנה ביתית, מלוואח, ג'חנון, ובלינצ'ס. עוד בתפריט דגני בוקר, גרנולה ויוגורט עם דבש טהור ממכוורות הגולן וחלבה טרייה. מיצים טריים, שתיה קלה וחמה. ראוי לציין שארוחת הבוקר פתוחה גם לקהל הרחב ומטיילים ברמת הגולן שיכולים להכנס לארוחה בתשלום של 60 שקלים לסועד.ת.. ארוחת הבוקר כשרה, מוגשת במסעדת כפר הנופש עין זיוון- כל ימות השבוע בין השעות 08:00-10:00.
כפר הנופש עין זיוון. לפרטים והזמנות באתר… ובטל': 073-7599793
שוקולד דה קרינה De Karina
לאחר שפינינו את הסוויטה החמימה הלכנו לביקור טעימות בדה קרינה שבקיבוץ. זהו מסע לעולם השוקולד, דרך הסיפור האישי והציוני של השוקולטיירית קרינה, דור שלישי למסורת משפחתית של 100 שנות ייצור שוקולד, בשלוש יבשות שונות. במקום סופגים את ניחוחות השוקולד, רואים מקרוב את הגלגלים נוטפי השוקולד של מכונות הייצור וצופים בשוקלטייר מומחה, שמדגים הכנת פרלין גורמה בעבודת יד. במקום בית קפה שוקולד- תפריט עשיר במשקאות שוקולד ייחודיים, מילקשייקים, גלידות וקינוחים מפתיעים שמכינים במקום.
במרכז המבקרים – מתקיימות סדנאות מתוקות- התנסות אישית בהכנת שוקולד. מקבלים ערכה אישית וחומרי גלם איכותיים, מילויים שונים, תוספות צבעוניות וכל שצריך, כדי להתנסות, להצטלם, לטעום, לעצב וליצור מוצרי שוקולד גורמה, בהדרכה מקצועית. את התוצרים מקבלים בקירור באריזה אישית הביתה. בחנות תמצאו את כל מגוון מוצרי דה-קרינה, מוצרי שוקולד גורמה, פרלינים, טראפלס וליקרים עשירים. פרטים והזמנות באתר… ובטל': 04-6993622
רמת הגימור EX
הסורנטו של קיה ברמת הגימור החדשה כולל שבעה מושבים עם ריפודי עור וחלון גג פנורמי נפתח, מולטימדיה "10.3 עם אנדוראיד אוטו ואפל קארפליי, ניווט WAZE מובנה, שקעי USB בכל שורות המושבים, בקרת אקלים מפוצלת עם פתחי מיזוג לכל שורות המושבים, בלם יד חשמלי, חיישני תאורה וגשם, תאורת LED מלאה ועוד.
משק הילמן מושב נוב
תחנתנו הבאה היתה ביקור אצל משפחת הילמן שעושים את אחד משמני הזית הטובים בארץ וגם עושים טיולי ג'יפים ברמת הגולן. את השם משק הילמן שמעתי לראשונה בתחרות מני זית לפני מספר שנים עת זכו במקומות ראשונים במכובדים, מבלי שאף אחד ידע בכלל מי הם בעלי השם והמותג. פגשנו את אביה ורוני הילמן לשמוע את סיפורם ולטעום משמן הזית שלהם. אביה סיפרה לנו איך הכל התחיל בשנת 2009 עם נטיעת כרם של 90 דונם עצי זית בשטח קרוב לגבול הסורי. שמענו איך רוני דואג לטיפול הצמוד והאישי בכל שלבי הצימוח של העצים, כולל גיזום אישי ופרטני לכל עץ דבר שמבטיח יבול מקסימלי ואיכות מעולה של הזיתים. ראוי לציין ששיטת עיבוד פרטני זו היא ככל הניראה חלק חשוב מסוד ההצלחה של שמן זית משק הילמן.
לדברי רוני, השיטה מבטיחה כל שנה תוצאות של שמן זית איכותי, בעל טעמים מדוייקים ותוצר בריא. זו גם הסיבה שמשק הילמן עוצרים רק שמנים זניים ולא יוצרים בלנדים תוך שהם מקפידים להגיע לרמת חומציות נמוכה מאד של פחות מ- 0.4%.
למשק הילמן יש שלשה זני זיתים: שמן זית ארבקינה בעל טעם עדין ופירותיי | שמן זית קורונייקי בעל טעם מאוזן, עשבוני חריף במידה | שמן זית קורטינה בעל טעם מריר וחזק.
נענינו להזמנתו של רוני לנסוע בג'יפ שלו לכרם על קו הגבול ושם ראינו במו עיננו את הטיפול הפרטני של רוני בכל עץ ועץ, כשהכל מטרים ספורים מגדר המערכת עם סוריה.
פרטים והזמנות שמן זית באתר… וגם בפייסבוק… ולטיולי ג'יפים רוני הילמן…
שמורת אחו נוב
ביציאה ממושב נוב עצרנו בשמורת טבע אירוס הביצות שהיא שטח ביצתי המשתרעה על פני כ- 800 דונם וגדלים בו כ-400 מיני פרחים וצמחים שונים ביניהם הנרקיס המצוי ואירוס הביצות הנדיר. מהחנייה הולכים בשביל במסלול מעגלי קליל המתאים לכל גיל ועכשיו זו העונה לטייל שם, כאשר השמורה מתקשטת בפריחה מרהיבה. ראוי לציין שהפריחה בשמורה משתנית לפי עונות השנה. הראשונים לפרוח הם הנרקיסים בחודשים דצמבר ינואר, לאחר מכן פורחים הרומולאה הסגלולית, העריוני הצהוב, תורמוס ההרים ואירוס הביצות הנדיר, הפורח בצהוב יפהפה בחודשים פברואר ומרץ ואכן המרחב של השמורה היה מלא בפרחיו.
בהמשך השנה בחודשים אפריל מאי פורחים תלתן הביצות ושעורת התבור ואחריהם פורחים שיח אברהם מצוי, כרפס הביצות, יינית חרוזה, כף-צפרדע אזמלנית וקנרס סורי וכך הלאה.
יש להקפיד להישאר על השביל, שנסלל סמוך לריכוזי הפרחים, כדי לשמור על הטבע ועל הפרחים המוגנים שבשמורה ולמנוע נזקים הנגרמים מעומס מטיילים, בעיקר בסופי שבוע.
אירוס הביצות הוא צמח נדיר הנמצא בסכנת הכחדה, תפוצתו העולמית היא רישראל לבנון וסוריה, ובעבר גדל האירוס הזה, גם בביצות השרון, בעמק יזרעאל ובגליל התחתון. כיום הוא פורח בעיקר בשמורת אחו נוב.
סורנטו EX – כוח וביצועים
הרכב מוצע עם מנוע 2.5 ליטר בנזין המפיק 180 כ"ס ומשודך לתיבת 6 הילוכים אוטומטית שמעבירה את הכוח אל הגלגלים הקדמיים בלבד. על פי נתוני יצרן הרכב מציע תאוצה 0-100 קמ"ש של 10.1 שניות, ויכול להגיע למהירות מרבית של 190 קמ"ש ולצריכת דלק משולבת של 11.5 ק"מ לליטר. חבל שדרגת זיהום אוויר דומה לשאר כלי הרכב עם מנוע בנזין עתיר סוסים – 14 האדום.
בעליות הרבות ברמת הגולן, הורגש חוסר כוח על רכב ששוקל 2.5 טון ללא נוסעים ומטען והתגובות היו מעט גולמניות לגרסה זו במאמץ של עליה.
מחלבת נטור
תחנתנו הבאה היתה מושב נטור הסמוך בו הקימו יוני וקרינה רפאל את המגבנה והמסעדה. מספר יוני: הכרתי את קרינה על אונית קרוז בחו"ל, שם עבדתי כקב"ט וקרינה היתה בצוות הוואי ובידור והיא מקובה. התאהבו… ועלינו חזרנו לישראל. קרינה החליטה שבישול בכלל וגבינות בפרט הם העתיד שלה בזמן שיוני עסק בגידול כבשים בגולן. כך קרינה למדה ייצור גבינות והתאהבה לחלוטין בייצור גבינות. קרינה התמחתה בקורסים לייצור גבינות בארץ ובחו"ל ואחרי חמש שנים הצליחו השניים להקים את המגבנה מחלבת Naturויוני למעשה הפסיק את גידול הצאן ושנהם משקיעים את כולם במחלבה/מגבנה/מסעדה בנטור.
ישבנו בחצר האירוח הצמודה למרכז המבקרים של מחלבת נטור, וטעמנו ממגוון המטעמים שמוגשים במקום, מרק, סלטים, גבינות מיושנות מדהימות ועוד. לצערנו יכולנו רק לטעום מעט ולא באמת לאכול כל כך מוקדם אבל הטעמים היו מדהימים בישיבה בצל על רקע מרחבי הגולן הירוקים.
לאחר טעימות מטעמי המקום עשינו סיבוב קצר במגבנה וגולת הכותרת מבחיני, הוא חדר ההבחלה, שם מתבגרים גלילי הגבינות של מחלבת נטור ומעלים את העובשים והטעמים המיוחדים של גבינות המקום.
כשר. פרטים והזמנות באתר… או בפייסבוק… ובטל': 050-4563111
עין קשתות
תחנתנו הבא ממש סמוך לנטור, היא עין קשתות או בשמה ההיסטורי אֻם אל-קַנַאטִר שפרוש השם אם הקשתות. פגשנו במקום את ידידתי אבישג שמנהלת ביד רמה את האתר הפחות מוכר אבל מקסים בתוכנו ובתכנונו.
יהודים החלו להתיישב בסביבה בשנת 23 לפנה"ס. תושבים יהודים ראשונים של אום אל-קנאטיר הקימו בה תעשיית פשתן, תוך שימוש במים לכביסה והלבנת פשתן שממנה ארגו בדים עדינים. הטקסטיל נמכר לתושבים אמידים בעיירות הסמוכות סוסיתא ובית סעידה. ייתכן שתושבי הכפר עסקו בחקלאות מעורבת, וגידלו כבשים וזיתים, אם כי לא נמצאו טרסות. ככל הנראה במאה החמישית בנו התושבים היהודים בית כנסת גדול, אותו קישטו במהלך המאה השישית. הבניין היה באורך 18 מטרים על 13 מטרים רוחב וגובהו היה 12 מטרים, מה שהופך אותו לאחד הגדולים מבין לפחות 25 בתי הכנסת העתיקים שהתגלו באזור. חורבות בית הכנסת והיישוב נטשו לאחר שנהרסה ברעידת האדמה ההרסנית של שנת 749. שמו של האתר מגיע מהנביעה שנמצאת במרחק של 200 מטרים מבית הכנסת. זהו מעיין טבעי הנובע מהמצוק לשלושה אגנים שבעבר היו בראשם קשתות בזלת מונומנטליות, שאחת מהן שרדה. קיומו של בית כנסת במקום תועד לראשונה בשנת 1884, על ידי לורנס אוליפנט וגוטליב שומאכר. בין קירות הרוסים וגושי אבן גדולים, גילה אוליפנט גילוף אבן של נשר, שבר של כרכוב, לוח משולש גדול שלדעתו הונח על משקוף הכניסה הראשית ושברי כותרות קורינתיות. הנשר, מוטיב ידוע באמנות יהודית עתיקה, בעיקר בגולן ובגליל, נראה על עמוד כפול ובגמלון הקדמי של בית הכנסת.
לאחר צפייה בסרט מרשים המספר את סיפורו של המקום, ירדנו לסיור בין במעיין לבית הכנסת המשוקם לתפארת. הירידה לשרידי הישוב על רקע הגולן והערוץ היורד לכנרת מרשימים לא פחות מהאתר עצמו. ראוי לציין שבכניסה לאתר בסמוך לחניה יש גם אזור ישיבה והתרעננות נחמד שמאפשר לפוש וליהנות מהאוויר והאווירה.
פרטים והזמנות באתר… טל': 04-6851002
קָפֶה לַשֵּׁבֶט – אניעם
תחנתנו האחרונה ברמת הגולן היא בית קפה חברתי, שלקח על עצמו פרויקט לשילוב בני נוער מרמת הגולן במיזם של קפה, חברה ואמנות, והכל נעשה באחד המבנים של כפר האמנים אניעם. במקום פגשנו את יערה סולימני, תושבת כנף ששורשיה הם בני יהודה.
נעמה, עו"ס בהכשרתה, עבדה שנים רבות בגולן ונהלה את היחידה למניעת התנהגויות סיכון בקרב בני נוער. בעיסוק זה היו מרכזי נוער במספר ישובים בגולן. לאחר שעזבה את העבודה המסודרת בממסד הקימה את עמותת צורימן לבני נוער בגולן, שמטרתה מניעת התנהגויות סיכון וגם במטרה להגדיל את האפשרויות וההזדמנויות לבני נוער בגולן. השם צורימן הוא שמו של אחד הבוסתנים של פרי על גבול סוריה. כדברי נעמה: "השם הוא משל לבני נוער שלנו, שלא תמיד רואים ולא תמיד מכירים אותם, אבל כשמכירים אותם באמת, מגלים בוסתן עם עצי פרי מדהימים, על הגבול".
פגשנו מספר בני נוער שישבו, עבדו, הגישו והפעילו את המקום. בית קפה עם אוכל וסביבו דברי אמנות של בני ובנות נוער – השם, קונצפט, תפריט, תמחור, תכנית עסקית, משכורות ועוד, כולם נעשים ע"י החלטות משותפות של בני.ות הנוער בקבוצה. וכך גם נבחר השם קָפֶה לַשֵּׁבֶט בכפר האמנים אניעם. מומלץ לכל מטייל באזור להכנס להתרשם ולאכול מהמנות הצמחוניות או טבעוניות שמוגשות במקום, שהוא גם כשר. פרטים באתר… או בפייסבוק… או בטל': 054-542-7269.
תא נוסעים ומטען
הקוקפיט של הנהג בעל מופע מודרני ועדכני כמצופה ל-2022. איכות החומר וההרכבה ברמה גבוה כמו שדרום קוריאנים יודעים לעשות. לוח המחוונים בהיר וברור לנוחות הנהג ומסך המולטימדיה הגדול איכותי ועשיר באופציות ומידע ברור. מרחב הישיבה מלפנים מצויין גם לנוסע ולא רק לנהג.ת. השורה השניה מרווחת גם לנוסעים מעל לגודל L אולם נוסעי השורה השלישית כרגיל בקטגוריית ה- SUV 7 מקומות – מתאימה לנוער או ילדים עצמאיים. המעבר לשורה השלישית נוח יותר ממתחריו. פתחי מיזוג יעילים לכל יושבי הרכב. תא המטען כאשר השורה השלישית מקופלת מעניק נפח מדהים של 813 ליטרים אולם כשכל 7 המושבים מאוכלסים, נותר רק 179 ליטרים למטען.
צ'ק אין – חצור
ממש לפני העלייה על כביש 90 לדרך הארוכה חזרה למרכז, עצרנו לצ'ק אין בקניון בכניסה לחצור הגלילית. מסעדת צ'ק אין בחצור הגלילית מציעה חווית בשרים והמבורגרים חובקת עולם כשבתפריט צ'ק אין סדרות בורגרים, כריכים וסלטים עם מתכוני פיוז'ן מתשע מדינות שונות שכל אחד מהם הוא הרפתקה קולינרית חוצת גבולות.
עם הכניסה לחלל הגדול של המסעדה יש תחושה של כניסה לטרמינל בינלאומי עם סממנים של שדה תעופה – נכנסים לצ'ק אין בדלפק ההזמנות ומשם לכסאות ושולחנות בסגנון דיינר בינלאומי. מסביב שורת שעונים המורים על השעה בכל רחבי תבל כי אולי שכחתי מה השעה בניו-יורק או טוקיו לעומת חצור הגלילית. למרות שהמסעדה מושתתת על מנות בשר ובעיקר המבורגר על בסיס נתחי בשר מיוחדים ומרכיבים איכותיים, גם צמחונים וטבעוניים ימצאו מנות מתאימות בתפריט.
פגשנו במקום את השף והבעלים בעל החזון של צ'ק אין, דודו עוגלה יליד טובה-זנגרייה הסמוכה, שלמד את אמנות הטיפול והכנת בשר בדוריס קצבים המיתולוגית, ולאחר שנדד גם בין מקומות נוספים של בשר בארץ ובעיקר בעולם, חזר להגשים חלום ולפתוח מסעדת קונספט כשרה, קרוב לשורשיו. טעמנו מעט מהמגוון של התפריט שמעוצב כמו דרכון: בורגר מקסיקנו עם גוואקמולי ונאצ'וס | יזראלי בורגר-לאפל | עירקיאן בורגר עם בצל, סומאק, צנוברים וטחינה | אמריקן ביוטי בורגר | בורגר איטליאנו | גריק-בורגר | פוליש שניצבורגר עם כרוב כבוש ועוד שלל רעיונות קולינריים בינלאומיים. לסיכום הביקור בצ'ק אין, אכן חוויה בינלאומית על כביש 90 בחצור הגלילית.
פרטים באתר… גם בדף הפייסבוק… או בטל': 04-8833333
סיכומה של נסיעת מבחן
יומיים של נסיעה אינטנסיבית ממשור החוף לרום רמת הגולן הן בהחלט חוויה מעשירה שמעמידה את הסורנטו EX במחן כל שעה. נסיעה נוחה לטווח רחוב, תגובות סבירות בכבישים המהירים ויותר טובות בכבישים הכפריים. קצת תגובה עצלה בעליות של רמת הגולן אבל בסך הכל חווית נהיגה מצויינת ולא מעייפת.
קיה סורנטו 2.5 ליטר 2022 רמת גימור EX במחיר 245,000 שקלים.