קוקטייל: יום המינט ג'ולפ Mint Julep Day ומתכון

30 במאי הוא יום קוקטייל הג'ולפ נענע או Mint Julep ||| קוקטייל קיצי שהפך לקוקטייל הרשמי של מרוץ הסוסים האייקוני קנטקי דרבי Kentucky Derby ||| אחד הקוקטיילים שכבר בשנת 1952 חוברה הנעימה One Mint Julep לכבודו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

קוקטייל מינט ג'ולפ Mint Julep (צילום Pixabay)

קוקטייל מינט ג'ולפ

מינט ג'ולפ הוא הקוקטייל הרשמי של הקנטקי דרבי The kentucky derby שהוא מרוץ הסוסים היוקרתי בעולם ונחשב למרוץ המהיר בעולם – כ-2 דקות של תחרות בין סוסים מהירים וצעירים על פני 1.25 מייל (2 ק"מ ועוד 11 מטר). בכל שנה מוגשים ביציעים ובאירועים שונים סביב 2 ימי סוף השבוע הראשון של מאי, בו נערכת באופן מסורתי התחרות (למעט 2020 – שנת הקורונה)  מעל 120,000 כוסות קוקטייל מינט ג'ולפ.

מינט ג'ולפ אחד One Mint Julep

בתחילת 1952 יצא לאור שיר המספר על אחד ששתה מינט ג'ולפ והתגעגע לאהובתו. השיר הפך מיד ללהיט ויצא בהרבה גרסאות ע"י עשרות מבצעים. אחת היותר מוכרות היא הנעימה One Mint Julep.

היסטוריה

כבר בשנת 1770 מוזכר קוקטייל שהיה נוהג לשתות השיכור Mr. Julip במחזה המועמד The Candidate. בשנת 1793 הכומר הרי טולמין Rev. Harry Toulmin מתאר את המינט ג'ולפ "כוס של רום ומים, ממותקים היטב, ובתוכם פיסת נענע".

הקוקטייל היה משקה שמלווה את המאכלים החריפים של תושבי דרום ארה"ב בכלל והקאג'ון Cajuns בפרט.

 
- פרסומת -

 

הסנטור מקנטקי הנרי קליי, הביא את הקוקטייל האהוב עליו, בתחילת המאה ה-19 לבר החביב עליו בוושינגטון הבירה ומשם הקוקטייל הדרומי התפשט לניו-יורק ומשם לרחבי ארה"ב. המונח ג'ולפ Julep מתייחס לסירופ שהוא משקה רפואי מקובל במאה ה-18 ומכאן שאול השם. בעבר היה משקה על בסיס ג'ין שנקרא Gin-Julep אבל קרנו ירדה וברבן או וויסקי אמריקאי הפך להיות פופולארי יותר בקוקטייל המרענן.

מסורתית היו שותים בכוס כסף או נירוסטה אבל היום מגישים בכוס זכוכית שנקראת ג'ולפ Julep. יש גם מסורת של הכוס מינט ג'ולפ היקרה שנמכרת ב-1000$ והיא כוס מצופה זהב מלאה בקוקטייל.

מצרכים (כוס ג’ולפ)

  • קרח כתוש
  • 10 עלי נענע טריים
  • 60 סמ"ק וויסקי ברבן
  • 15 סמ"ק מי סוכר (יחס מים וסוכר 1:1)

אופן הכנה

מומלץ להשתמש במקל סוויזל או כפית בר ובכותש Muddler.

  1. הכניסו לכוס הג’ולפ את עלי הנענע ואת מי הסוכר
  2. כתשו את הנענע בעדינות. טיפ: חשוב לכתוש בעדינות כדי לא להוציא מהנענע את המרירות.
  3. הוסיפו את הברבן
  4. מלאו את הכוס בקרח כתוש
  5. ערבבו היטב בתוך הכוס באמצעות מקל סוויזל או כפית בר
  6. קשטו בנענע והוסיפו קשית

לחיים ולרוויה

כתיבת תגובה