חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פרגיות

השף אליחנן מלכיור עם פרגיות ||| תולדות הפרגית משוק הכרמל ועד אולמי השמחות ||| רבע עוף או בורקס – כרע או ירך של עוף ||| הכנה קלה וגם מערכון למצב הרוח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

פרגיות ביתיות במחבת פסים (צילום אליחנן מלכיור)

פרגיות עליך ישראל

מספר מלכיור: מנה פשוטה וקלה טעימה ואהובה על קרניבורים. שלל דרכים תמצאו לה למנה שתחילתה בטעות והמשכה מי ישיגנה. עם קום המדינה ובמיוחד במלאת עשור למדינה, בכל אולם שמחות פגשנו את הכרעים וירכיים של עוף, בדרך כלל צלויים ליד אורז או מחית תפוחי אדמה. הסיפור מספר על קצב בשוק הכרמל שהיה מפלט את הירך והכרע ומכין אותם על האש. עסיסיות הבשר וטעמו פשטו בכל השוק וכשנשאל איזה חלק עוף זה השיב ספק בהלצה ספק במתיחה "פרגית". עד אז פרגית הייתה תרנגולת צעירה, וכינוי לנערה שטרם התבגרה. השם פשט בשוק והיום שישים שנה אחרי, לא תמצא אולם אירועים או מסעדה מזרחית שהפרגית לא נמצאת בתפריט שלה, וכולה זו רגל עוף ללא עצם.

גם קציצות כבר עשו ממנה וגם המבורגר אז בין אם אתם (כמוני) מפרקים את הירך או הכרע ואפילו השוקית לבד או מבקשים מהקצב לפרק אותה, ההכנה פשוטה מהירה וטעימה.

המרינדה שלי

  • 1 ק"ג פרגית
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות תבלין טוסקנה
  • 2 כפות רוטב סויה
פרגית על הפסים (צילום אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

  1. הכל מתערבב והולך למקרר לשעה מנוחה
  2. מחבת פסים ללא שמן צריבה על להבה בינונית
  3. הופכים פעמים שתי וערב
  4. חותכים פס עם סכין בחלק הכי עבה שיש בנתח לבדוק שהוא לא חי
  5. לצלחת

הגשה

כתוספת הכנתי פסטה חונקת הכמרים, עם רוטב בשמל פרווה ופטריות.

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

תגובה אחת

  1. הפרגית נפלאה עם קייגון,עם רוטב סצואן,עם צימצורי ,בקיצור הכל מתאים לפרגית ,קשה למצוא טבח שהצליח להרוס לגמרי פרגית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *