יום עוגת גבינה ואוכמניות Blueberry Cheesecake Day ומתכון

יום עוגת גבינה ואוכמניות חל בכל שנה 26 מאי ||| אין כמו עוגת גבינה ואוכמניות לקדם את חג הגבינות הוא חג השבועות ||| 2 מתכונים לעוגה המרעננת ||| עוגת גבינה ואוכמניות קפואות קלה להכנה ועוגת מורכבת יותר אבל שווה ביותר ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

עוגת גבינה ואוכמניות (צילום Pixabay)

יום עוגת גבינה ואוכמניות Blueberry Cheesecake Day

יום זה מציין את האהבה הבלתי נגמרת לעוגות גבינה ואוכמניות. עוגה אפויה או עודה קרה, עם ביצים או בסקוויטים, מגבינה או קוטג' ועוד אבל העיקר שיהיו אוכמניות והעוגה תקבל צבע סגול אדום עז ומפתה.

יש אומרים שעוגת גבינה עשו כבר בימי היוונים אבל מאז הרבה חלב נשפך ואין ספק שעוגת הגבינה של היוונים, לא הייתה על שולחן הקינוחים של אף אחד או אחת מקוראינו.

כידוע עוגת גבינה איטלקית תתבסס על ריקוטה Ricotta בעוד זו האמריקאית תתבסס על גבינת שמנת Cream cheese. הפולנים והגרמנים יתבססו על הקוורק Quark כדי לעשות עוגת גבינה טובה.

אוכמניות Blueberry

עוגת גבינה ואוכמניות מגיע בכמה אופציות עשירות יותר כמו עוגת גבינה ואוכמניות עם שוקולד Chocolate blueberry cheesecake או עוגת גבינה ואוכמניות עם מנטה (או נענע) Blueberry mint cheesecake ועוד.

מומלץ להשתמש באחד משני סוגי האוכמניות המוכרות בצפון אמריקה ובמחוזותינו גם כן. אוכמנית כחולה northern highbush blueberry או גם הזן המוכר פחות ונקרא rabbiteye blueberry. לפניכם 2 מתכוני עוגת גבינה עם אוכמניות. הראשונה היא המורכבת והיפה יותר והשנייה קלה להכנה.

עוגת גבינה עם אוכמניות עדן קינוחים (צילום אריה ויסמין)

מתכון: עוגת גבינה ואוכמניות

מצרכים (תבנית קפיצית 24)

 
- פרסומת -

 

למלית

  • 2 כוסות אוכמניות
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון

לתחתית

  • 1.5 כוסות שברי פתי בר
  • 4 כפות שמן זית עדין
  • 1/4 כוס סוכר

לעוגה

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס שמנת (רגילה)
  • 2 כפות קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס מחית אוכמניות או ריבת אוכמניות

לקישוט

  • קצפת
  • אוכמניות שלמות
עוגת גבינה משודרגת ומקושטת עם ריבה ונענע (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 160 מעלות
  2. ערבבו במעבד מזון קטן את האוכמניות עד קבלת מרקם פירה ללא גושים
  3. הכניסו את מרכיבי המלית (פירה אוכמניות שריסקתם, סוכר ומיץ לימון) לסיר קטן וחממו על הכיריים להבה בינונית עד רתיחה
  4. הנמיכו הלהבה וערבבו עד צמצום קל, בערך 10 דקות
  5. הניחו להתקרר לטמפרטורת חדר
  6.  בקערה גדולה ערבבו את מצרכי התחתית (פתי בר, שמן זית, סוכר) עד קבלת מסה במרקם "חול" לח
  7. הדקו הבצק בתחתית תבנית קפיצית עגולה ובצדדים
  8. בקערה גדולה של מיקסר יד, ערבבו את הגבינה עם הסוכר של העוגה עד שאין גושים
  9. הוסיפו הביצים תוך כדי ערבול, אחת אחרי השניה
  10. הוסיפו את תמצית הווניל והשמנת עד שתקבלו מרקם אחיד
  11. המשיכו לערבב והוסיפו הקמח והמלח
  12. קפלו פנימה את מחית האוכמניות
  13. שפכו התערובת גבינה אדמונית מעל לתחתית שבתבנית
  14. קחו תבנית תנור גדולה ומלאו בה מים רותחים ועשו באן-מרי.
  15. עיטפו את התבנית הקפיצית עם נייר אלומיניום כך שהתחתחת תהיה אטומה היטב והכניסו את התבנית העגולה כך שהמים יגיעו לחצי הגובה
  16.  הכניסו לתנור החם לאפיה של 1.5 שעות לערך עד שפני העוגה מעט רועדים
  17. כבו התנור ופתחו הדלת 30 מעלות ותנו לעוגה להתקרר בתנור לערך שעה
  18. הוציאו התבנית הקפיצית והסירו נייר האלומיניום
  19. הכנסו לקירור לפחות 5 שעות (עדיף לילה)
  20. לפני הגשה, צפו בקצפת וקשטו באוכמניות כיד הדמיון.

מתכון: עוגת גבינה ואוכמניות קפואות

מצרכים (תבנית קפיצית 24)

  • 1 כוס שברי פתי בר
  • 2 כפות סוכר
  • 40 גרם שמן זית עדין
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת רגילה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית רום
  • 2 כפות קמח
  • 4 ביצים L
  • 2 כוסות אוכמניות קפואות
  • 1/3 כוס ג'לי אוכמניות

אופן הכנה

  1. אחדו את שברי הבסקוויטים, 2 כפות הסוכר ושמן הזית לבצק פירורי לח
  2. הדקו הבצק לתחתית התבנית
  3. חממו תנור ל- 160 מעלות
  4. ערבבו במיקסר עם וו גיטרה, הגבינה הלבנה בקערה, ולאט תוך כדי ערבוב הוסיפו לפי הסדר, השמנת, 3/4 כוס סוכר, תמצית הוניל, קמח ולבסוף הביצים אחת אחרי השנייה
  5. שפכו התערובת גבינה על תחתית הבצק בתבנית
  6. הכניסו לתנור לאפיה משך 1 שעה עד שהבצק יציב למגה
  7. קררו תחילה בתנור ואח"כ לטמפרטורת חדר ולבסוף שחררו את הטבעת הקפיצית של התבנית
  8. פזרו את האוכמניות הקפואות מעל העוגה
  9. המסו ג'לי וצקו מעל האוכמניות לפי מה שנראה לכם אסטטי
  10. הכניסו לשעה לפחות למקרר להתייצבות

בתיאבון

כתיבת תגובה