השף אליחנן מלכיור מציע לפניכם מתכון לתפוח עץ מתוק כלוא בבצק ||| הצדעה ואמפטיה לאיטלקים שכלואים בבתיהם באיטליה ||| קינוח ליבורנזי מאזור ליבורנו Livorno טוסקנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 חבילת בצק עלים עדין או פילאס
- 12 תפוחים גראנד סמיט או זן חמצמץ אחר
- סוכר
- קינמון
- מי לימון
- חומץ בלסמי מצומצם
- קומץ עלי טימין
- חלמון ביצה (צהוב הביצה)
- מים לזיגוג
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים
- מחוררים את מרכז התפוח לניקוי מהגרעינים
- מניחים את התפוחים במי לימון על מנת שלא ישחירו
- מחממים תנור לחום בינוני
- פורסים את בצק הפילאס (באיטליה משתמשים בבצק עלים שמרים) או בצק פריך אחר
- מחוררים את הבצק עם סכין בשתי וערב על מנת לקבל סוג של גדר
טיפ: ניתן לקנות בצק חתוך מוכן ויש גם גלגלת בה אני משמש (ראו תמונה)
- מערבבים את הסוכר, קינמון ועלי הטימין
- ממלאים את החור בתפוח ומצפים הקליפה בתערובת המתוקה (משאירים מעט לקישוט)
- מניחים תפוח על הבצק המרושת ועוטפים את התפוח בבצק
- מערבבים את הבלסמי המצומצם, מים וחלבון הביצה
- מזגגים את הבצק שעוטף כל תפוח עם התערובת הנוזלית
- אופים בחום בינוני-נמוך 30-40 דקות.
- מוציאים ומקרריםלטמפרטורת חדר
- מברישים את התפוחים האפויים פעם נוספת
- זורים את שארית התערובת סוכר וקינמון ששמרנו
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון