עוגיות שהן גם ארוחת בסקנדינביה וזכו לשלל שמות ||| 3 מתכונים שיעשו לכם עניין בעוגת השמרים וקינמון או שושני קינמון ||| לחמניית קינמון Cinnamon bun או אולי מערבולת קינמון Cinnamon swirl ||| יש המכנים אותה דניש Cinnamon Danish ויש גם שקוראים לה שושני קינמון ואפילו סינבון ואחרים קוראים להם שבלולי קינמון Cinnamon snail ||| עוד על העוגיות המתוקות בפוסט…||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
לחמניית קינמון Cinnamon bun
מצרכים
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים (8 גרם)
- 1/4 כוס סוכר
- 1.25 כוס חלב
- 110 גרם שמן זית עדין (או 150 גרם חמאה רכה(
- 2 חלמונים
- קורט מלח
למלית
- 70 גרם שמן זית עדין (או 100 גרם חמאה רכה)
- 1 כוס סוכר חום
- 1 כף קינמון
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, את הקמח ושמרים
- מוסיפים סוכר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים שמן זית (או חמאה), חלב, חלמונים ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך
- מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (הערה: עדיף להשאיר לילה במקרר וכך מובטח בצק רך ונוח לעבודה)
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן 30X50 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ
- מערבבים בקערה קטנה סוכר חום וקינמון
- מורחים את השמן זית של המלית (או חמאה רכה) על הבצק בשכבה אחידה
- מפזרים מעל את תערובת הסוכר-קינמון
- חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 5-6 ס"מ
- מגלגלים כל רצועה לגליל הדוק ומניחים את הגלילים בתבנית עם רווחים של 2 ס"מ ביניהם
- אופים כ-30-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב
- שידרוג: אם רוצים מאפה מבריק, מברישים מלמעלה בסירופ סוכר (מרתיחים 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים עד שכל הסוכר נמס) כשהעוגה חמה
דניש לנמנעים מלקטוז Cinnamon Danish
מצרכים (24 מנות)
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 50 גרם שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 2-3 כוסות מים
- 120 גרם סוכר
- כף מלח
למלית
- 70 גרם שמן זית (או 100 גרם חמאה מומסת)
- 2 כוסות סוכר חום
- חצי כוס סוכר לבן
- קינמון לפי הטעם
- מעט תמצית וניל
אופן הכנה
- מערבבים במיקסר או ביד את מצרכי הבצק ולשים כ-10 דקות
- מחממים תנור ל-50 מעלות (לא טורבו)
- מכסים את הבצק בקערה, עם ניילון נצמד
- מעבירים את הבצק לתפיחה של 30 דקות בתוך התנור החם
- מחלקים את הבצק לשני חלקים
- מרדדים חלק אחד של הבצק לעובי של 1/2 ס"מ
- מורחים שמן זית (או חמאה מומסת) בנדיבות
- מערבבים את חומרי המלית ומפזרים בנדיבות על השמן (או חמאה)
- מגלגלים את הבצק ופורסים לשושנים ברוחב 3 ס"מ
- מסדרים על תבניות מרופדות בנייר אפייה
- חוזרים על כל הפעולות עם החלק השני של הבצק
- מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו)
- אופים 35-40 דקות
- שדרוג: לאחר האפיה אפשר לצפות את השושנים החמים באבקת סוכר מעורבבת עם מעט מים
שבלולי קינמון פרווה Cinnamon Rolls
מצרכים
לבצק
- 550 גרם קמח
- 25 גרם שמרים
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית שטוחה מלח
- 2 חלמונים
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- 3/4 כוס מים פושרים
לסירופ
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
למלית
- 70 גרם שמן זית עדין
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כף קינמון
- 1 ביצה טרופה
אופן הכנה
- לערבב בקערת מיקסר עם וו גיטרה את מצרכי הבצק עד קבלת בצק חלק וגמיש
- לשמן קערה ולהניח את הבצק בקערה
- לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח
- לחלק את הבצק לשלושה חלקים
- לרדד החלק הראשון למלבן בעובי 1/2 ס"מ
- להבריש בשמן זית
- לערבב סוכר וקינמון
- לפזר מעל הבצק המשומן
- לגלגל את המלבן לרולדה
- לחתוך לשבלולים ברוחב 2-3 ס"מ
- לסדר את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפיה עם רווח בין אחד לשני
- להתפיח 20-30 דקות או שמכפיל את הנפח
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- להבריש בביצה את השבלולים
- לאפות 20 דקות או עד שהשבלולים מזהיבים ויפים
שמן זית: לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו.
בתיאבון