מתכון: שבלולי קינמון Cinnamon Rolls

עוגיות שהן גם ארוחת בסקנדינביה וזכו לשלל שמות ||| 3 מתכונים שיעשו לכם עניין בעוגת השמרים וקינמון או שושני קינמון ||| לחמניית קינמון Cinnamon bun או אולי מערבולת קינמון Cinnamon swirl ||| יש המכנים אותה דניש Cinnamon Danish ויש גם שקוראים לה שושני קינמון ואפילו סינבון ואחרים קוראים להם שבלולי קינמון Cinnamon snail ||| עוד על העוגיות המתוקות בפוסט…||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

שבלולי קינמון Cinnamon Rolls (צילום פנינה קדם)

לחמניית קינמון Cinnamon bun

מצרכים

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים (8 גרם)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1.25 כוס חלב
  • 110 גרם שמן זית עדין (או 150 גרם חמאה רכה(
  • 2 חלמונים
  • קורט מלח

למלית

  • 70 גרם שמן זית עדין (או 100 גרם חמאה רכה)
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כף קינמון

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, את הקמח ושמרים
  2. מוסיפים סוכר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  3. מוסיפים שמן זית (או חמאה), חלב, חלמונים ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך
  4. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (הערה: עדיף להשאיר לילה במקרר וכך מובטח בצק רך ונוח לעבודה)
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות
  6. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן 30X50 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ
  7. מערבבים בקערה קטנה סוכר חום וקינמון
  8. מורחים את השמן זית של המלית (או חמאה רכה) על הבצק בשכבה אחידה
  9. מפזרים מעל את תערובת הסוכר-קינמון
  10. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 5-6 ס"מ
  11. מגלגלים כל רצועה לגליל הדוק ומניחים את הגלילים בתבנית עם רווחים של 2 ס"מ ביניהם
  12. אופים כ-30-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב
  13. שידרוג: אם רוצים מאפה מבריק, מברישים מלמעלה בסירופ סוכר (מרתיחים 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים עד שכל הסוכר נמס) כשהעוגה חמה
שבלולי קינמון Cinnamon Rolls לפני האפיה (צילום פנינה קדם)

דניש לנמנעים מלקטוז Cinnamon Danish

מצרכים (24 מנות)

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 2-3 כוסות מים
  • 120 גרם סוכר
  • כף מלח

למלית

  • 70 גרם שמן זית (או 100 גרם חמאה מומסת)
  • 2 כוסות סוכר חום
  • חצי כוס סוכר לבן
  • קינמון לפי הטעם
  • מעט תמצית וניל

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. מערבבים במיקסר או ביד את מצרכי הבצק ולשים כ-10 דקות
  2. מחממים תנור ל-50 מעלות (לא טורבו)
  3. מכסים את הבצק בקערה, עם ניילון נצמד
  4. מעבירים את הבצק לתפיחה של 30 דקות בתוך התנור החם
  5. מחלקים את הבצק לשני חלקים
  6. מרדדים חלק אחד של הבצק לעובי של 1/2 ס"מ
  7. מורחים שמן זית (או חמאה מומסת) בנדיבות
  8. מערבבים את חומרי המלית ומפזרים בנדיבות על השמן (או חמאה)
  9. מגלגלים את הבצק ופורסים לשושנים ברוחב 3 ס"מ
  10. מסדרים על תבניות מרופדות בנייר אפייה
  11. חוזרים על כל הפעולות עם החלק השני של הבצק
  12. מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו)
  13. אופים 35-40 דקות
  14. שדרוג: לאחר האפיה אפשר לצפות את השושנים החמים באבקת סוכר מעורבבת עם מעט מים

שבלולי קינמון פרווה Cinnamon Rolls

מצרכים

לבצק

  • 550 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כוס שמן זית עדין
  • 3/4 כוס מים פושרים

לסירופ

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים

למלית

  • 70 גרם שמן זית עדין
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כף קינמון
  • 1 ביצה טרופה

אופן הכנה

  1. לערבב בקערת מיקסר עם וו גיטרה את מצרכי הבצק עד קבלת בצק חלק וגמיש
  2. לשמן קערה ולהניח את הבצק בקערה
  3. לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח
  4. לחלק את הבצק לשלושה חלקים
  5. לרדד החלק הראשון למלבן בעובי 1/2 ס"מ
  6. להבריש בשמן זית
  7. לערבב סוכר וקינמון
  8. לפזר מעל הבצק המשומן
  9. לגלגל את המלבן לרולדה
  10. לחתוך לשבלולים ברוחב 2-3 ס"מ
  11. לסדר את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפיה עם רווח בין אחד לשני
  12. להתפיח 20-30 דקות או שמכפיל את הנפח
  13. לחמם תנור ל-180 מעלות
  14. להבריש בביצה את השבלולים
  15. לאפות 20 דקות או עד שהשבלולים מזהיבים ויפים

שמן זית: לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו.

בתיאבון

כתיבת תגובה