חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מג'דרה בורגול או מג'דרה לעניים

השף אליחנן מלכיור עם מג'דרה בורגול או מג'דרה לעניים ||| מג'דרה לצמחונים וטבעונים ||| הפעם מתכון עם סיפור של חברים שפים של המטבח הים תיכוני ||| מג'דרה על בסיס בורגול, עדשים ובצל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

מג'דרה בורגול או מג'דרה לעניים (צילום אליחנן מלכיור)
מג'דרה בורגול או מג'דרה לעניים (צילום אליחנן מלכיור)

מג'דרה مجدر

כל מי שאוהב את המטבח הים תיכוני מכיר גרסה זו או אחרת של מג'דרה. עדשים, חיטה, בורגול או אורז. זהו מאכל עשיר בחלבונים ולכן גם אהוב על צמחונים ואף על טבעונים. יוצאי עירק מכירים אותו בשם קיצ'רי ויוצאי אתיופיה בונא.

מספר השף מלכיור: לפני שנים סיפר לי חברי, שהוא כמו אח, השף עומר אילואן, שהיו ימים שהאורז היה מצרך מותרות, ואנשים שלא יכלו להרשות לעצמם לקנות ולאכול אורז, הכינו במקום זה בורגול. כך נולדה המנה של בורגול עדשים. מאז העולם השתנה עם המהפכה התעשייתית והאורז נהיה נגיש וכתוצאה מכך כולם שכחו את הבורגול. בשנים האחרונות הבורגול מצא לו שוב מקום של כבוד על שולחנות רבים ואפילו כמצע של מנה עיקרית במסעדות שף.

במהלך מסעותיי הקולינריים הגעתי יום אחד למטבח של השף מירי, בביה"ס ימין אורד, שם הכנתי יחד איתה מנה שאני סוחב איתי מאז. נכון, עשיתי למנה מספר שינויים והוספתי מרכיבים אבל העיקר הוא הבסיס של המנה כפי שהשף מירי הכינה. אז כל הקרדיט למירי המוכשרת.

מג'דרה בורגול בהכנה (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים (4 מנות)

  • 150 גרם בורגול גס
  • 100 גרם עדשים חומות או שחורות
  • 5 בצלים קצוצים (כל המרבה הרי זה משובח)
  • 60 גרם מלח (ניתן להמיר באבקת מרק למי שמשתמש)
  • 20 גרם בהרט או כמון
  • 20 גרם כורכום או פפריקה מתוקה (אני משתמש בפפריקה)
  • שמן לטיגון וקצת להכנת הבורגול

לעבודה

  1. משרים את העדשים לילה במים
  2. מבשלים את העדשים לריכוך (טיפ חשוב: לא להרבות בבישול)
  3. מסננים לקערה את העדשים אבל שומרים את מי הבישול
  4. מערבבים בקערה את הבורגול עם מלח וקצת שמן זית
  5. מוסיפים לתערובת מים חמים לכיסוי
  6. מטגנים בסיר את הבצל עד להשחמה (הבצל נותן לנו טעמים צבע ועומק – אל תחסכו, ממש חום ואפילו שחור)
  7. מוסיפים לסיר תוך כדי בישול, את הבורגול, העדשים, הבהרט והמלח ומערבבים היטב
  8. בשלב הזה נוסיף כורכום או פפריקה (אני באופן אישי מעדיף פפריקה)
  9. מוסיפים ממי הבישול של העדשים לכדי כסוי ומנמיכים את הלהבה
  10. מכסים את הסיר ומציצים מדי פעם עד שהמים התאדו

הערה: לדעתי חמישים אחוז מאלו שיכינו את המתכון לא יחזרו למג'דרה עם אורז

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

יום עצמאות שמח ובתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *