חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת פירות יבשים

מתכון מבית אמא לעוגת פירות יבשים שהיינו אוכלים כל ימות השנה ולא רק בט"ו בשבט ||| מיקס פירות יבשים היה מצרך חשוב שהיה בכל בית, כי פירות יבשים ממש, לא היו הרבה (היינו אוכלים פירות טריים בעונתם) ||| עוגה קלה להכנה שאימי היתה מכינה כל פעם שצריך היה עוגה בלו"ז צפוף ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

עוגת פירות מסוכרים עשירה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

ספר המתכונים של אביבה

בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר עולים מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקור המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

המטבח של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). חלק מהמתכונים נמצאים כאן באתר, כמו מתכון זה.

מצרכים

  • 3 ביצים XL
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כוס קירש פירות (ליקר דובדבנים או דומה)
  • 400 גרם מיקס פירות יבשים (חתוכים לקוביות קטנות)

אופן הכנה

  1. בקערה משרים את הפירות היבשים בתוך הקירש למשך שעתיים
  2. לאחר שעתיים מסננים את הנוזל ושומרים בצד
  3. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  4. בקערה גדולה מערבבים את מצרכי העוגה (אפשר גם במיקסר)
  5. מעבירים את הבצק לתבנית אינגלישקייק מרופדת בנייר אפייה או משומנת
  6. הערה: מסת העוגה צריכה להיות עד 3/4 גובה התבנית
  7. אופים במשך 30-40 דקות, עד שהעוגה משחימה בחלקה העליון
  8. מצננים
  9. שדרוג: להרטיב את העוגה עם הקירש ששמרנו בשלב 2

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *