חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טארט לימון Tarte au Citron

קינוח טארט שהוא מעטפת מאפה עם מילוי רפרפת בטעם וצבע לימון ||| קינוח דומה מאוד לפאי לימון שעשוי לרוב מבצק רך ומילוי קרם לימון ||| טארט לימון יכולה לשמש בסיס לפאי מרנג לימון Lemon meringue pie ||| כל הפרטים ומתכון בהמשך…

טארט לימון (צילום דניאלה שטרן)

מצרכים (תבנית 22 ס"מ)

לבצק

  • 2.5 כוסות קמח לבן
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מים קרים

למילוי

טארט לימון (צילום דניאלה שטרן)

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מעבד מזון מערבבים ב- 5 פולסים קצרים את הקמח, סוכר, מלח, וחמאה
  2. בקערה נפרדת מערבבים את חלמון הביצה, תמצית וניל ומים לקבלת בלילה אחידה
  3. מוסיפים את בלילת הביצה למעבד המזון בהדרגה תוך כדי עיבוד, עד קבלת בצק פריך
  4. הערה: מפסיקים מיד עם קבלת פריכות. עיבוד יתר של בצק פריך יהפוך את הבצק לצמיגי
  5. יוצרים כדור בצק ועוטפים את הבצק בניילון נצמד
  6. מניחים את כדור הבצק במקרר למשך 30 דקות
  7. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ
  8. כורכים בעדינות את הבצק המרודד סביב המערוך
  9. מעבירים אותו בקלות לתבנית
  10. מהדקים את הבצק לדפנות התבנית בעזרת האצבעות
  11. מסירים עודפי בצק ומכניסים התבנית עם הבצק למקפיא למשך 30 דקות
  12. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  13. משמנים את הצד המבריק של רדיד אלומיניום בחמאה ומניחים את הרדיד על הבצק כשהצד המשומן על צמוד לבצק הטארט. עוטפים ומהדקים היטב
  14. אופים 25 דקות
  15. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 8-10 דקות נוספות, עד להזהבה
  16. מעבירים את הטארט לרשת צינון ומקררים לטמפרטורת חדר
  17. הכנת המילוי: בקערת זכוכית חסינה לאש, מערבבים את הסוכר וגרידת הלימון, עד שהסוכר סופג את הארומה הלימונית
  18. מוסיפים את הביצים ומיץ הלימון ומקציפים
  19. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים, (אמבט מרים) ומבשלים על להבה בינונית כאשר בעזרת מטרפה מערבבים ללא הרף
  20. הערה: תחילה הבלילה תהיה בהירה ותפוחה. לקראת הגעתכם לחום של 80 מעלות הבלילה תתחיל להסמיך והמטרפה תשאיר
  21. סימנים תוך כדי ערבוב
  22. ממשיכים לערבב עד שהתערובת הופכת ממש סמיכה ומתחיל להיות קשה לערבב אותה
  23. הערה: כל התהליך ייקח בערך 10 דקות
  24. מורידים מהלהבה, מסננים משאריות של גרידת לימון ומניחים לקרם להתקרר לטמפרטורת החדר למשך 10 דקות
  25. מעבירים את קרם הלימון למעבד מזון ומעבדים לתוכו את החמאה בהדרגה
  26. לאחר שכל החמאה נטמעה בתערובת, ממשיכים לעבד 3 דקות נוספות
  27. מעבירים את קרם הלימון לכלי איחסון ומכסים בניילון נצמד כדי ליצור סוג של חוסר אוויר בין הניילון לקרם
  28. מכניסים הכלי העטוף למקרר למשך 4 שעות מינימום ועדיף למשך לילה
  29. מערבבים קלות את קרם הלימון וממלאים את תחתית הטארט כאשר מומלץ שהתחתית תהייה בטמפרטורת החדר והקרם קר

בתיאבון Bon Appétit

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *