קינוח טארט שהוא מעטפת מאפה עם מילוי רפרפת בטעם וצבע לימון ||| קינוח דומה מאוד לפאי לימון שעשוי לרוב מבצק רך ומילוי קרם לימון ||| טארט לימון יכולה לשמש בסיס לפאי מרנג לימון Lemon meringue pie ||| כל הפרטים ומתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 22 ס"מ)
לבצק
- 2.5 כוסות קמח לבן
- 1/3 כוס סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 חלמון ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות מים קרים
למילוי
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות גרידת לימון
- 4 ביצים XL
- 3/4 כוס מיץ לימון
- 300 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מעבד מזון מערבבים ב- 5 פולסים קצרים את הקמח, סוכר, מלח, וחמאה
- בקערה נפרדת מערבבים את חלמון הביצה, תמצית וניל ומים לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את בלילת הביצה למעבד המזון בהדרגה תוך כדי עיבוד, עד קבלת בצק פריך
- הערה: מפסיקים מיד עם קבלת פריכות. עיבוד יתר של בצק פריך יהפוך את הבצק לצמיגי
- יוצרים כדור בצק ועוטפים את הבצק בניילון נצמד
- מניחים את כדור הבצק במקרר למשך 30 דקות
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ
- כורכים בעדינות את הבצק המרודד סביב המערוך
- מעבירים אותו בקלות לתבנית
- מהדקים את הבצק לדפנות התבנית בעזרת האצבעות
- מסירים עודפי בצק ומכניסים התבנית עם הבצק למקפיא למשך 30 דקות
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- משמנים את הצד המבריק של רדיד אלומיניום בחמאה ומניחים את הרדיד על הבצק כשהצד המשומן על צמוד לבצק הטארט. עוטפים ומהדקים היטב
- אופים 25 דקות
- מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 8-10 דקות נוספות, עד להזהבה
- מעבירים את הטארט לרשת צינון ומקררים לטמפרטורת חדר
- הכנת המילוי: בקערת זכוכית חסינה לאש, מערבבים את הסוכר וגרידת הלימון, עד שהסוכר סופג את הארומה הלימונית
- מוסיפים את הביצים ומיץ הלימון ומקציפים
- מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים, (אמבט מרים) ומבשלים על להבה בינונית כאשר בעזרת מטרפה מערבבים ללא הרף
- הערה: תחילה הבלילה תהיה בהירה ותפוחה. לקראת הגעתכם לחום של 80 מעלות הבלילה תתחיל להסמיך והמטרפה תשאיר
- סימנים תוך כדי ערבוב
- ממשיכים לערבב עד שהתערובת הופכת ממש סמיכה ומתחיל להיות קשה לערבב אותה
- הערה: כל התהליך ייקח בערך 10 דקות
- מורידים מהלהבה, מסננים משאריות של גרידת לימון ומניחים לקרם להתקרר לטמפרטורת החדר למשך 10 דקות
- מעבירים את קרם הלימון למעבד מזון ומעבדים לתוכו את החמאה בהדרגה
- לאחר שכל החמאה נטמעה בתערובת, ממשיכים לעבד 3 דקות נוספות
- מעבירים את קרם הלימון לכלי איחסון ומכסים בניילון נצמד כדי ליצור סוג של חוסר אוויר בין הניילון לקרם
- מכניסים הכלי העטוף למקרר למשך 4 שעות מינימום ועדיף למשך לילה
- מערבבים קלות את קרם הלימון וממלאים את תחתית הטארט כאשר מומלץ שהתחתית תהייה בטמפרטורת החדר והקרם קר
בתיאבון Bon Appétit
2 תגובות
25 כוסות קמח?
קצת הרבה… לא?!
הכל עניין של נקודה. 25=2.5 🙂
תוקן במתכון. תודה על תשומת הלב