עוגה מנצחת קלה להכנה ומהירה ||| בצק עלים עם תפוחי עץ ירוקים יהפכו את הקינוח למנצח ||| עשר דקות עבודה ועשרים דקות בתנור ויש לכם קינוח ||| תבחרו תפוחי עץ חמוצים היטב בשילוב עם הדבש או הסילאן והטעמים יתפוצצו לכם בפה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10-12 מנות)
- 600 גרם בצק עלים מופשר
- 2-3 תפוחי-עץ ירוקים סמית
- 1 לימון סחוט
- 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1 כף סוכר וניל
- 3 כפות דבש או סילאן
להגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל־ 200 מעלות
- מרפדים תבנית פאי 24 בנייר אפייה
- פורשים את הבצק עלים ליריעה ופורשים בתבנית הפאי
- חותכים את השוליים העודפים
- מקלפים את תפוחי העץ ומוציאים את הליבה
- חותכים לפרוסות דקות ומניחים בקערה
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים (פעולה זו בעיקר כדי שהתפוחים לא ישחירו)
- מסדרים את פרוסות תפוחי העץ על עיגול הבצק ומשאירים שוליים היקפיים ברוחב של 2 ס"מ
- מגלגלים את שולי הבצק פנימה כדי ליצור דופן שימנע מהמיצים לזלוג החוצה
- מפזרים את חתיכות החמאה בין פרוסות תפוחי העץ
- מפזרים את הסוכר וניל באופן שווה על העוגה
- אופים בתנור במשך 20-25 דקות, עד שהטארט שחום ופריך
- מחממים את הסילאן או דבש שיהיה נוזלי ונוח לעבודה
- בעזרת מברשת מזגגים את התפוחים
- מגישים לצד 2 כדורי גלידה
בתיאבון