מתכון: פאי אמריקאי של תפוחי עץ וקינמון

פאי תפוחי עץ אמריקאי זו כמעט דת בחלקים רבים בצפון אמריקה ||| קינוח קלאסי של חמוץ ומתוק, פריך ונימוח ||| חשוב לבחור את תפוחי העץ הנכונים ולא להתפשר ||| מתכון שנראה קצת מורכב אבל אחרי ביס ראשון שוכחים מהכול ומתרכזים בתענוג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי תפוחי עץ בסגנון אמריקאי (צילום דני בר)

מצרכים (תבנית פאי 24 ס"מ)

לבצק קינמון פריך

  •  300גרם קמח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  •  90גרם אבקת סוכר
  •  1כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 1 ביצה L
  • 1-2 כפות מים (רק במידת הצורך(

למלית תפוחי עץ

להברשה ולקישוט

 
- פרסומת -

 

להגשה

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת בלנדר או מעבד מזון עם להב פלדה מערבבים את הקמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל, קינמון ומלח עד קבלת בצק במרקם פירורי
  2. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבלים גושי בצק
  3. הערה: אם הבצק לא מתאחד ונותר יבש, מוסיפים את המים בהדרגה
  4. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים בידיים
  5. משטחים את הבצק  לצורת דיסקית
  6. עוטפים את דיסקיות הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך כשעה
  7. מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים. חלק אחד מחזירים עטוף, למקרר
  8. מרדדים חלק אחד על משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ
  9. מניחים את עלה הבצק בתוך התבנית ליצירת תחתית פאי
  10. הערה: חשוב להקפיד וליצור זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהקלתית תישאר גבוהה והדפנות לא יצנחו במהלך האפייה
  11. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומכניסים למקפיא ל- 30 דקות
  12. הכנת המלית: מקלפים את תפוחי העץ ומוציאים את הליבה והגרעינים
  13. חותכים את תפוחי העץ הקלופים, לפרוסות דקות ושמים בקערה גדולה
  14. מוסיפים לקערת תפוחי העץ סוכר, קמח, קינמון, תמצית וניל ולימון ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה
  15. הרכבת הפאי: ממלאים את תחתית הבצק בתערובת תפוחי העץ ודוחסים היטב פנימה
  16. הערה: תקבלו גובה מלית כאילו הכנתם יותר מדי מלית תפוחים, אבל התפוחים מאבדים מעט מנפחם באפייה. אל דאגה
  17. מוציאים את חלק הבצק השני מקירור ומרדדים אותו על משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ
  18. בעזרת סכין חותכים את יריעת הבצק לרצועות ומסדרים בצורת שתי וערב על גבי התפוחים כדוגמת לינצנר טורט
  19. מהדקים את הדפנות ומסירים שאריות בצק
  20. מברישים את החלק העליון של הפאי במעט חלב ומפזרים מעל סוכר בנדיבות
  21. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  22. אופים במשך 20 דקות
  23. מנמיכים את חום התנור ל- 160מעלות
  24. ממשיכים לאפות עוד 35־40 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב עמוק
  25. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר
  26. מגישים עם אבקת סוכר מעל ולצד כדור גלידה וניל

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: