פאי תפוחי עץ אמריקאי זו כמעט דת בחלקים רבים בצפון אמריקה ||| קינוח קלאסי של חמוץ ומתוק, פריך ונימוח ||| חשוב לבחור את תפוחי העץ הנכונים ולא להתפשר ||| מתכון שנראה קצת מורכב אבל אחרי ביס ראשון שוכחים מהכול ומתרכזים בתענוג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית פאי 24 ס"מ)
לבצק קינמון פריך
- 300גרם קמח
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 90גרם אבקת סוכר
- 1כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון טחון
- קורט מלח
- 1 ביצה L
- 1-2 כפות מים (רק במידת הצורך(
למלית תפוחי עץ
- 8 תפוח-עץ גרני סמית'
- 100 גרם סוכר
- 2 כפות קמח
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות מיץ לימון
להברשה ולקישוט
להגשה
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת בלנדר או מעבד מזון עם להב פלדה מערבבים את הקמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל, קינמון ומלח עד קבלת בצק במרקם פירורי
- מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבלים גושי בצק
- הערה: אם הבצק לא מתאחד ונותר יבש, מוסיפים את המים בהדרגה
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים בידיים
- משטחים את הבצק לצורת דיסקית
- עוטפים את דיסקיות הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך כשעה
- מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים. חלק אחד מחזירים עטוף, למקרר
- מרדדים חלק אחד על משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ
- מניחים את עלה הבצק בתוך התבנית ליצירת תחתית פאי
- הערה: חשוב להקפיד וליצור זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהקלתית תישאר גבוהה והדפנות לא יצנחו במהלך האפייה
- דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומכניסים למקפיא ל- 30 דקות
- הכנת המלית: מקלפים את תפוחי העץ ומוציאים את הליבה והגרעינים
- חותכים את תפוחי העץ הקלופים, לפרוסות דקות ושמים בקערה גדולה
- מוסיפים לקערת תפוחי העץ סוכר, קמח, קינמון, תמצית וניל ולימון ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה
- הרכבת הפאי: ממלאים את תחתית הבצק בתערובת תפוחי העץ ודוחסים היטב פנימה
- הערה: תקבלו גובה מלית כאילו הכנתם יותר מדי מלית תפוחים, אבל התפוחים מאבדים מעט מנפחם באפייה. אל דאגה
- מוציאים את חלק הבצק השני מקירור ומרדדים אותו על משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ
- בעזרת סכין חותכים את יריעת הבצק לרצועות ומסדרים בצורת שתי וערב על גבי התפוחים כדוגמת לינצנר טורט
- מהדקים את הדפנות ומסירים שאריות בצק
- מברישים את החלק העליון של הפאי במעט חלב ומפזרים מעל סוכר בנדיבות
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- אופים במשך 20 דקות
- מנמיכים את חום התנור ל- 160מעלות
- ממשיכים לאפות עוד 35־40 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב עמוק
- מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר
- מגישים עם אבקת סוכר מעל ולצד כדור גלידה וניל
בתיאבון