מרק תירס מקסיקני שהגרסה הקלאסית שלו היא עם בשר ||| הפעם הגרסה הצמחונית ועשירה שיכולה להיות ארוחה חורפית נהדרת ||| התבשיל נפוץ במרכז אמריקה עוד מהתקופה הפרה-קולומביאנית ||| שילוב בין חריפות הפלפל והשום עם כרוב וצנונית שמעדנים את הטעם ||| מנה מקובלת בימי חג המולד וראש השנה האזרחי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 300 גרם גרעיני תירס טריים או קפואים
- 1 בצל
- 4 שיני שום
- 4 פלפל צ'פוטלה מיובשים
- 2 עלי דפנה
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1.5 ליטר מים
להגשה
- בצל קצוץ
- כרוב מגורד
- פרוסות צנונית
- צרור כוסברה
- פלחי ליים או לימון
- פלפל צ'ילי
- אורגנו
- 4-8 יחידות נאצ'וס
אופן הכנה
- ממלאים סיר ב-1 ליטר מים ומניחים בפנים את עלי הדפנה
- מביאים לרתיחה קלה
- בינתיים מניחים את הפלפלים בקערה ושופכים מעלים 1/2 ליטר מים רותחים
- מניחים להם להתרכך במים במשך 30 דקות
- טוחנים את הפלפלים במעבד מזון יחד עם בצל, שום אורגנו וכמון
- טיפ: מוסיפים מעט ממי ההשריה כדי לעזור למעבד המזון לטחון למרקם חלק
- מסננים את המשחה שנוצרה כדי להיפטר משאריות גרעיני פלפל
- מוסיפים את המחית האדומה החלקה שנוצרה, לסיר עם המים ועלי הדפנה ומערבבים היטב
- מביאים לרתיחה שנייה ומבשלים במשך 20-30 דקות
- מוסיפים את גרעיני התירס ומלח ומבשלים עוד 15 דקות
- בינתיים פורסים את הכרוב לרצועות דקות מאוד ואת הצנוניות פורסים לעיגולים דקים
- קוצצים את הכוסברה
הגשה
- יוצקים לקערות מרק
- מפזרים מעל, ובנדיבות, את מצרכי ההגשה
- מגישים לצד 1-2 משולשי נאצ'וס
בתיאבון Buen Apetito