חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פוזולה צמחוני Pozole

מרק תירס מקסיקני שהגרסה הקלאסית שלו היא עם בשר ||| הפעם הגרסה הצמחונית ועשירה שיכולה להיות ארוחה חורפית נהדרת ||| התבשיל נפוץ במרכז אמריקה עוד מהתקופה הפרה-קולומביאנית ||| שילוב בין חריפות הפלפל והשום עם כרוב וצנונית שמעדנים את הטעם ||| מנה מקובלת בימי חג המולד וראש השנה האזרחי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק תירס מקסיקני – פוזולה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

להגשה

אופן הכנה

  1. ממלאים סיר ב-1 ליטר מים ומניחים בפנים את עלי הדפנה
  2. מביאים לרתיחה קלה
  3. בינתיים מניחים את הפלפלים בקערה ושופכים מעלים 1/2 ליטר מים רותחים
  4. מניחים להם להתרכך במים במשך 30 דקות
  5. טוחנים את הפלפלים במעבד מזון יחד עם בצל, שום אורגנו וכמון
  6. טיפ: מוסיפים מעט ממי ההשריה כדי לעזור למעבד המזון לטחון למרקם חלק
  7. מסננים את המשחה שנוצרה כדי להיפטר משאריות גרעיני פלפל
  8. מוסיפים את המחית האדומה החלקה שנוצרה, לסיר עם המים ועלי הדפנה ומערבבים היטב
  9. מביאים לרתיחה שנייה ומבשלים במשך 20-30 דקות
  10. מוסיפים את גרעיני התירס ומלח ומבשלים עוד 15 דקות
  11. בינתיים פורסים את הכרוב לרצועות דקות מאוד ואת הצנוניות פורסים לעיגולים דקים
  12. קוצצים את הכוסברה

הגשה

  1. יוצקים לקערות מרק
  2. מפזרים מעל, ובנדיבות, את מצרכי ההגשה
  3. מגישים לצד 1-2 משולשי נאצ'וס

בתיאבון Buen Apetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *