מתכון: פלאפל ירוק עם טחינה חריפה

מתכון של ג'ואי אוהרה Joey O’Hare השף הבינלאומי של טבסקו ||| חיבור בין אוכל מזרח תיכוני לטעמו החריף של הטבסקו של לואיזיאנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך …

פלפל ירוק עם טחינה ותיבול של טבסקו (צילום יח"צ חו"ל – טבסקו)

מצרכים (כמות ל-4 מנות)

לרוטב הטחינה

  • 1 כף רוטב טבסקו
  • 2 כפות טחינה בהירה
  • 4 כפות חלב קשיו או שקדים
  • 1 כף של חומץ תפוחים
  • מלח ופלפל
טבסקו קלאסי (צילום יח"צ חו"ל)

לפלאפל הירוק

  • 2 כפות טבסקו ירוק
  • 400 גרם גרעיני חומוס מבושלים ומסוננים
  • 40 גרם פיסטוקים קלויים
  • 1 כפית גדושה של זרעי כמון
  • 1 כפית גדושה של זרעי כוסברה
  • 50 גרם של תרד בייבי (לא חובה)
  • חופן כוסברה
  • חופן פטרוזיליה
  • 80 גרם אפונה קפואה
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 6-8 כפות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה או סודה לשתיה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל
  • 50 גרם זרעי שומשום

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל180 מעלות
  2. לקלות את הפיסטוקים למשך 6 דקות להדגשת הטעם שלהם
  3. לקלות את זרעי הכמון והכוסברה במחבת למשך 2 דקות עד שאפשר להריח את הטעם מתחיל להשתחרר
  4. לטחון את הזרעים במכתש ועלי או מעבד מזון
  5. לנקז את הנוזלים מגרעיני החומוס היטב, ולייבש את הגרעינים על נייר סופג
  6. העבר את גרעיני החומוס למעבד מזון יחד עם טבסקו ירוק, תערובת התבלינים שהוכנה, ביבי תרד, כוסברה, פטרוזיליה אפונה קפואה בצל ירוק, שום, קמח, אבקת אפיה וביצה
  7. לתקן תיבול במלח ופלפל לפי הטעם
  8. לערבב את התערובת עד ליצירת עיסה אחידה, ולהוסיף את הפיסטוקים הקלויים ממש בסוף כדי לשמור על שלמותם
  9. להעביר את התערובת למיכל ולקרר במשך שעה
  10. על תבנית אפיה, להניח נייר אפיה ולסדר עליו כדורי פלאפל כאשר מחצית הכמות של הכדורים יש לעטוף בשומשום
  11. לאפות את הפלאפל בתנור למשך 12 דקות
  12. כאשר הפלאפל מוכנים, אפשר להרים אותם מהמשטח בקלות ותהיה להם תחתית זהובה
  13. בזמן שהם נאפים, לערבב בצנצנת, את הטחינה עם רוטב הטבסקו, חלב השקדים, חומץ תפוחים והתבלינים
  14. העבירו את הפלאפלים לצלחת והגישו עם הטחינה בצד

בתיאבון

כתיבת תגובה