מתכון של ג'ואי אוהרה Joey O’Hare השף הבינלאומי של טבסקו ||| חיבור בין אוכל מזרח תיכוני לטעמו החריף של הטבסקו של לואיזיאנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך …
מצרכים (כמות ל-4 מנות)
לרוטב הטחינה
- 1 כף רוטב טבסקו
- 2 כפות טחינה בהירה
- 4 כפות חלב קשיו או שקדים
- 1 כף של חומץ תפוחים
- מלח ופלפל
לפלאפל הירוק
- 2 כפות טבסקו ירוק
- 400 גרם גרעיני חומוס מבושלים ומסוננים
- 40 גרם פיסטוקים קלויים
- 1 כפית גדושה של זרעי כמון
- 1 כפית גדושה של זרעי כוסברה
- 50 גרם של תרד בייבי (לא חובה)
- חופן כוסברה
- חופן פטרוזיליה
- 80 גרם אפונה קפואה
- 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 1 שן שום קצוצה
- 6-8 כפות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפיה או סודה לשתיה
- 1 ביצה
- מלח ופלפל
- 50 גרם זרעי שומשום
אופן הכנה
- לחמם תנור ל180 מעלות
- לקלות את הפיסטוקים למשך 6 דקות להדגשת הטעם שלהם
- לקלות את זרעי הכמון והכוסברה במחבת למשך 2 דקות עד שאפשר להריח את הטעם מתחיל להשתחרר
- לטחון את הזרעים במכתש ועלי או מעבד מזון
- לנקז את הנוזלים מגרעיני החומוס היטב, ולייבש את הגרעינים על נייר סופג
- העבר את גרעיני החומוס למעבד מזון יחד עם טבסקו ירוק, תערובת התבלינים שהוכנה, ביבי תרד, כוסברה, פטרוזיליה אפונה קפואה בצל ירוק, שום, קמח, אבקת אפיה וביצה
- לתקן תיבול במלח ופלפל לפי הטעם
- לערבב את התערובת עד ליצירת עיסה אחידה, ולהוסיף את הפיסטוקים הקלויים ממש בסוף כדי לשמור על שלמותם
- להעביר את התערובת למיכל ולקרר במשך שעה
- על תבנית אפיה, להניח נייר אפיה ולסדר עליו כדורי פלאפל כאשר מחצית הכמות של הכדורים יש לעטוף בשומשום
- לאפות את הפלאפל בתנור למשך 12 דקות
- כאשר הפלאפל מוכנים, אפשר להרים אותם מהמשטח בקלות ותהיה להם תחתית זהובה
- בזמן שהם נאפים, לערבב בצנצנת, את הטחינה עם רוטב הטבסקו, חלב השקדים, חומץ תפוחים והתבלינים
- העבירו את הפלאפלים לצלחת והגישו עם הטחינה בצד
בתיאבון