בהמשך לכתבה הנרחבת על לחם קמוט ובקשת קוראים מוצע מתכון להכנת לחם מקמח אינקורן ||| כתבנו גם על אַיְנקוֹרְן Einkorn אבל התבקשנו לפרסם מתכון לחם מחיטה מיוחדת זו ||| הכנת לחם מקמח אינקורן דורשת מעט יותר תשומת לב אבל התוצאה בריאה יותר וגם מתאימה לרגישים מעט לגלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
חיטת אינקורן
לחם איינקורן עשוי מקמח טחון מדגן הקדום איינקורן Einkorn שנחשב לאחד הזנים העתיקים ביותר של חיטה. האינקורן הוא סוג של חיטת בר שגידלו כבר לפני כ-10,000 שנה באזור המזרח התיכון והוא נחשב לחיטה טהורה שאינה מעובדת כמו הזנים המודרניים של חיטה.
- לחם אינקורן ניחן בתכונות מיוחדות שמייחדות אותו משאר מאפי חיטה כמו עושר בוויטמינים ומינרלים, במיוחד ויטמינים מקבוצת B, ברזל, אבץ ומגנזיום.
- לחם אינקורן בעל תכולת חלבון גבוהה יחסית בהשוואה לזנים אחרים של חיטה ועם מבנה גלוטן שונה מזה של חיטה מודרנית, מה שהופך אותו לקשה יותר לעיבוד בלחמים עם שמרים, אך מתאים יותר לאנשים עם רגישות קלה לגלוטן (אבל לא מתאים לחולי צליאק)
- לחם אינקורן בעל טעם אגוזי עדין ועמוק, ומרקם מעט דחוס יותר מלחם חיטה רגיל
- לחם אינקורן נחשב לבריא יותר בהשוואה ללחמים מודרניים, בעיקר בגלל שהוא עובר פחות תהליכי עיבוד ושימור, ומכיל פחות רכיבים מעובדים
בעבר, חיטת אינקורן גודלה בהיקפים קטנים ולא הייתה נפוצה במיוחד, אך בשנים האחרונות חזרו לגדלה בהיקפים הולכים וגדלים בזכות ההכרה ביתרונות הבריאותיים של דגן זה והעניין הגובר בתזונה עתיקה וטבעית יותר.
מצרכים
- ¾1 כוסות מי ברז
- ½1 כפיות שמרים יבשים
- ½4 כוסות קמח איינקורן
- ½1 כפיות מלח
שלבי הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את המים ושמרים וטורפים יחד עד להמסה וקבלת בלילה קרמית
- נותנים לבלילה לנוח במשך 15 דקות
- מוסיפים את הקמח לקערה ומפזרים מעל את המלח
- בעזרת מרית נוקשה מערבבים את הבצק עד שהקמח נספג והתערובת תתאחד במהירות לבצק רטוב. חשוב, אין להוסיף עוד קמח
- מכסים את הקערה היטב בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח 45 דקות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש-קייק
- מערבבים ודוחפים כלפי מטה את הבצק בעזרת מרית כדי לרוקן את תפיחת השמרים
- מעבירים את בצק הלחם לתבנית המוכנה ולוחצים על הבצק כדי למזער בועות אוויר. טיפ: השתמשו במרית רטובה או במגרדת קערה כדי להחליק את החלק העליון של הכיכר
- מכסים היטב את התבנית בניילון נצמד ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דקות
- מסירים את הניילון ומעבירים את התבנית לתנור ואופים 40 דקות עד שהכיכר רק מתחילה להזהיב מלמעלה
- הניחו ללחם להתקרר בתבנית למשך 15 דקות
- הופכים את כיכר הלחם על רשת צינון. מצננים שעתיים לפני הפריסה והגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…