חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות אמרטו Amaretto di Saronno

השף אליחנן מלכיור עם עוגיות איטלקיות ללא גלוטן ||| בסרונו שבצפון איטליה הן נקראות אמרטי Amaretti (יחיד) או אמרטו Amaretto (רבים) ||| בסיינה Siena שבטוסקנה העוגיות נקראות ריצ'יארלי Ricciarelli ||| עוגיות שקדים ללא גלוטן לסיום מלאי מצרכי הפסח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

עוגיות אמרטו Amaretto di Saronno (צילום אליחנן מלכיור)

אגדת האמרטו

עוגיות האמרטו של סרונו Amaretto di Saronno נוצרו לראשונה, על פי הסיפור, בתחילת המאה ה-18 עת הגיע הבישוף של מילנו לביקור פתע בעיר סרונו שמצפון למילנו (נמצאת בחצי הדרך לשדה התעופה מלפנזה שמוכר כל כך).

זוג צעיר ונמרץ, החליטו לכבד את הבישוף בממתק שהכינו בו ביום – עוגייה שהכינו מתערובת של סוכר, חלבוני ביצה וגרעיני משמש כתושים. הבישוף אהב וכאות תודה ברך את הזוג הצעיר באריכות ימים, זוגיות טובה והצלחה ומאז נשמר המתכון המוצלח והפך לסמלה של העיר כאשר את המשמש החליפו שקדים (וגם המשקה האלכוהולי אמרטו הפך להיות מזוהה עם העיר, אבל זה כבר סיפור אחר).

אמרטו פוסט פסח

מספר השף מלכיור: עכשיו הזמן לנקות את מדפי המצרכים שרכשנו טרום הפסח כמו אבקת שקדים. אבקת שקדים היא מצרך יקר והיא משמשת כבסיס ל עוּגִיָה הזו נטולת הגלוטן. אני עשיתי פשע חמור (אל תגלו לאיטלקים) וכיוון שנגמרה לי כמעט כל אבקת השקדים, עשיתי סוויץ' והשתמשתי באגוזי מלך שיבשתי על מחבת (אבל אפשר לקלות בתנור, לקרר ולטחון). אז הפעם אמרטו מאגוזי מלך (Noce באיטלקית) יהיו ל"עוגיות נוסנטו".

מצרכים

  • 3 חלבוני ביצה L
  • 300 גרם אבקת שקדים (כאמור, השתמשתי באבקת אגוזי מלך)
  • 180 גרם סוכר
  • גרדת קליפה של לימון או תפוז מה שיש או שניהם
  • קורט מלח
  • 30 גרם דבש (נוזלי)

לציפוי

  • אבקת סוכר או שבבי שקד או שניהם (אני משתמש רק באבקת סוכר)
התערובת של עוגיות אמרטו Amaretto di Saronno (צילום אליחנן מלכיור)

לעבודה

  1. נחמם תנור ל- 150 מעלות
  2. במיקסר נכין קצף ביצים מהחלבונים
  3. נוסיף הדבש הנוזלי ונערבב
  4. בקערה נפרדת נערבב את אבקת האגוזים או השקדים (מה שבחרתם, אבל כל אגוז שיש יעשה את העבודה) עם הסוכר ונוודא שאין גושים
  5. נוסיף את גרדת קליפת הלימון או התפוז (השתמשתי במנדרינה לשם שינוי)
  6. נקפל את הקצף שקיבלנו לתוך אבקת האגוזים/שקדים בשלושה פעימות (נקבל בהתחלה בצק קשה שבלי לחץ הוא יתרכך תוך כדי קיפול של קצף החלמונים פנימה
  7. הכנת העוגיות: יש שמכינים כדורים ומצפים אותם בשבבי שקד או אבקת סוכר או שניהם
  8. אני נאמן לשיטה שלמדתי בבית הספר: נכין מלבנים מתערובת עם אבקת סוכר
  9. נסדר בתבנית עם נייר אפייה (אין צורך לשמן)
  10. מה שבחרנו לעשות, מלבנים או כדורים, נכניס לתנור לאפייה 15-18 דקות עד הזהבה ונראים כאילו מנופצים ומוכנים
  11. מקררים

הצעת הגשה

מכינים אספרסו טוב עוצמים את העיניים וחולמים טוסקנה

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *