חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם קמוט או חוראסאן מלא Khorasan או Kamut

מתכון של לחם של פעם, מקמח מיוחד של חיטת קמוט ||| הקמח המיוחד שנקרא קמוט Kamut או קהוראסאן או ח'וראסאן Khorasan ||| לחם בעל טעם של פעם – עשיר וכבד ||| אמנם הקמח דורש עבודת ידיים קצת מתישה, אבל זו הדרך הטובה ביותר להעצים את הטעמים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

לחם קמוט או ח'ארסטאן (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים

  • 500 גרם קמח מלא אורגני חיטת קמוט
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 375 סמ"ק מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית עדין

אופן הכנה

  1. מכניסים לקערה גדולה את הקמח, שמרים והסוכר ומערבבים אותם יחד
  2. יוצקים את המים ומערבבים עד קבלת מסה אחידה וגושית ואז מערבבים פנימה את המלח
  3. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים
  4. בעזרת הידיים אוספים הכול למסה בצקית אחידה
  5. ללוש את הבצק בקערה, או על משטח עבודה, למשך 100 לחיצות, מבלי להוסיף קמח (מתיש אבל חשוב)
  6. מכסים את קערת הבצק במגבת או ניילון נצמד ומשאירים אותה במקום חמים שהבצק יכפיל את נפחו (כשעה)
  7. משמנים את תבנית האפייה
  8. לשים את הבצק לעוד 100 לחיצות
  9. צרו ממסת הבצק כדור אחד גדול
  10. מניחים את כדור הבצק על התבנית המשומנת ומכסים במגבת
  11. משאירים אותו לתפוח במקום חמים למשך 40 דקות
  12. מחממים תנור ל- 220 מעלות (או 200 טורבו)
  13. מכניסים התבנית גלויה ואופים 35-40 דקות
  14. טיפ: הופכים את הלחם, מקישים על הבסיס ואם הוא נשמע חלול, הלחם אפיו. אם עדיין לו, השאירו לעוד כמה דקות
  15. השאירו להתקרר על רשת

בתיאבון  

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו

עלו החודש

נושאים פופולריים

4 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *