חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם מהיר מקמח מלא, שיפון או כוסמין

השף אליחנן מלכיור עם לחם מהיר וקל להכנה ||| לחם לאפיה ביתית הן בזמן הקורונה כך שלא תצטרכו לצאת לקנות לחם ||| גרסה משודרגת ומיוחדת של לחם מקמח מלא של השף מלכיור ||| מתכון גם לצמחונים וגם לאוהבי אוכל שורשי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

לחם קמח מלא (צילום אליחנן מלכיור)

הקדמה

אל תצאו מהבית לקנות לחם כשיש לכם את האפשרות להכין את הלחמים הכי טובים לבד. מספר השף מלכיור: "לפני יומיים נתקלתי במרשתת במתכון ללחם מקמח מלא של השף הבריטי ג׳יימי אוליבר. הקסם היה הפשטות ואם לשים יד על הלב התוצאה לא באה לי טוב. החלטתי לעשות מתכון משופר. לאחר מספר ניסיונות, תהיות ושאלות (לזוגתי שהיא קונדיטורית), עליתי על מתכון מנצח".

לא חשוב משקלים זה הרעיון של ג׳יימי אוליבר ואני זרמתי עם זה. תחליטו מה המידה איתה תעבדו: כוס מג או פחית שימורים נקייה של מלפפונים 2A. אני עבדתי עם כוס מג. כשאני אומר כוס אני מתכוון למג של 160-200 גרם.

מצרכים

  • 1 כוס קמח לבן (אם יש לכם קמח תופח, וותרו על השמרים)
  • 1 כוס קמח שיפון או כוסמין או קמח מלא או תערובת של הסוגים האלה
  • 1 כוס חלב
  • זרזיף מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף דבש או סילאן או סוכר
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 2 כפיות סודה לשתיה
  • אגוזי מלך קצוצים או גרעיני דלעת או כל תוספת שאתם אוהבים, על מנת שתשפר הטעם
כיכר בצק ללחם קמח מלא (צילום אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים עם כף עץ או ידנית עד לקבלת בצק אחיד
  2. מעבדים את הבצק קלות ומכניסים לכלי לחצי שעה התפחה
  3. טיפ: בשלב הזה, אם הבצק קשה, ניתן להוסיף מים ולעבד שוב. התוצאה צריכה להיות כך שתכניסו אצבע בקלות ויישאר חור בבצק
  4. לחמם תנור ל-170 מעלות
  5. יש לשמן תבנית ולהניח עליה את הבצק בצורת הלחם שתבחרו
  6. להכניס התבנית עם כיכר הבצק לתנור ל- 20 דקות
כיכר לחם קמח מלא (צילום אליחנן מלכיור)

הצעת הגשה

הריח שמתפשט בבית בזמן האפייה נהדר ושווה את המאמץ אבל אפשר להכין את כיכר הבצק יום מראש, לשמור במקרר ולאפות לפני ארוחת הבוקר.

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

19 Responses

  1. הלחם שלי תפח טעמו עדין.
    הכוס שהשתמשתי היא של 250 מיל והתבלינים בכמות הרשומה.
    הלחם יצא בסדר גמור הוא תפח מעט.
    תודה

  2. עשיתי פעמיים-
    פעם אחת עם קמח תופח- לא תפח ויצא מלוח להחריד.
    פעם שניה עם שמרים – לא תופח. (מלח כבר הפחתתי בחצי לאור הפעם הקודמת)
    למה זה לא תופח?

    1. תשובת אליחנן מלכיור: אם את מחפשת לחם אוורירי, זה לא המתכון הנכון. במתכון הזה מתקבל לחם מלא ודחוס כמו לחם רוסי

  3. מילאתי אחר ההנחיות תוך שימוש בנפח כוס וחצי של כוס מדידה. שמרתי על שוויון ביחסים בין הקמח הלבן, קמח השיפון והחלב. הבצק יצא מאוד מאוד דביק – בלתי אפשרי לעבוד איתו. מה עשיתי לא נכון?

  4. האם ניתן במתכון זה לשלב קמח כוסמין לבן וקמח שיפון מלא ואם כן מהן הכמויות הרצויות כדיי שיצא אוורירי ושיהיה קל לפרוס אותו האם ניתן מהכמויות שרשומות במתכון להכין לחם אחד באורך 30 סמ בגודל של
    תבנית אינגליש
    למיטב ידיעתי לחמים מתחילים לאפות בחום דל 230 מעלות ואחכ יורדים ל 190 מעלות האם 170 מעלות זה לא נמוך מידי ומה הסיבה

  5. נשמע קל ומפתה להכנה ☺️
    האם אפשר להמיר את החלב במים על מנת שיהיה פרווה?
    תודה!

    1. אפשר להמיר חלב למים אולם זה יפגום בעושר הטעמים.
      עדיף להמיר החלב במשקה "חלב" צמחי כלשהו כמו חלב סויה

  6. האם בטוח שקמח תופח עושה את עבודת ההתפחה? ללא שמרים?האם אפשר לשים שומשום בתוך הבצק?

    1. קמח תופח הוא קמח שנמכר עם תוספת השמרים בתוכו ועל כן זה בהחלט עושה את העבודה.
      שומשום? בודאי, ועל פי הכמות שאוהבים
      בתיאבון

    1. לא כדאי לשמור על העצים בכדור הארץ?
      אנחנו ממליצים לפתוח בטלפון הנייד ולשמור פתוח תוך כדי הכנת המתכון.

  7. לילי יקירתי מלח זה עניין של טעם.
    אני שם כף מחוקה שזה שווה ערך לשתי כפיות
    תודה על הערתך
    בברכה שף אליחנן מלכיור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *