חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בריוש סיציליאני Brioche con il tuppo

גם לסיציליאנים יש בריוש ||| הבריוש של דרום איטליה הוא למעשה תסרוקת ||| בצק מופלא שאפשר לעשות ממנו חלה, בריוש או כל מאפה ||| תקפידו על ההנחיות ותמצאו לפנייכם קסם עם עבר גדול ועתיד עוד יותר גדול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בריוש סיציליני il Toppo (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

בְּרִיּוֹשׁ Brioche

מאפה שמרים עשיר שמקורו בנורמנדי במאה ה- 14 והתפרסם בעיקר בביטוי הידוע לשמצה שמיוחס למרי אנטואנט S’ils n’ont plus de pain, qu’ils mangent de la brioche שתורגם לעברית בביטוי הידוע אם אין לחם שיאכלו עוגות. למעשה התרגום הנכון הוא אם אין לחם שיאכלו בריוש. הגרסה הסיציליאנית של הבריוש, היא אותו בצק אבל מספרים שהצורה של שני כדורי בצק שונים בגודלם האחד על השני, הוא ככל הנראה משום תסרוקת Il tuppo המסורתית של נשות סיציליה שהיו אוספות השיער ככדור מעל הראש. כך קיבלנו את הגרסה האיטלקית לבריוש הוא בריוש סיציליאני Brioche con il tuppo.

מצרכים (6 יחידות)

  • 250 גרם קמח לחם
  • 50 גרם סוכר
  • 30 גרם שמן זית (או 40 גרם חמאה מומסת) בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה L בטמפרטורת החדר
  • 12 גרם שמרים טריים (או 4 גרם שמרים יבשים)
  • 5 גרם מלח
  • 90 גרם חלב
  • 1 כפית דבש
  • 1/4 תפוז – גרידת התפוז

לאגווש

  • חלמון ביצה + חלב

אופן הכנה

  1. לחמם מעט את החלב
  2. בקערת המיקסר שלבו חלב, שמרים ודבש ותנו לשמרים להתמוסס לכמה דקות
  3. הפעילו את המערבל והוסיפו את הביצה ואת הקמח בהדרגה
  4. בהמשך הוסיפו שמן הזית (או החמאה המומסת)
  5. ערבבו עד מיזוג למסה אחידה
  6. מוסיפים את הסוכר ואת גרידת התפוז וממשיכים ללוש למשך 15 דקות
  7. לבסוף מוסיפים את המלח ומניחים לאיחוד
  8. מכניסים את הבצק לקערה גדולה, מכסים ומניחים במקום חמים למשך שעתיים או עד להכפלת נפח
  9. כשהבצק מוכן יוצרים את הכדורים: הגדולים יותר, כל אחד כ-80 גרם ואחר את הכדורים הקטנים יותר במשקל 15 גרם
  10. צרו גומה קטנה על פני השטח של הכדור בצק הגדול
  11. הניחו את כדור הבצק הקטן יותר לתוך הגומה
  12. הניחו את הבריוש שלכם על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  13. צרו את האגווש מביצה ומעט חלב
  14. מרחו את פני הבריוש באגווש
  15. כסו את התבנית בניילון נצמד ותנו לבריוש לתפוח בערך 40 דקות
  16. חממו את התנור ל-180 מעלות
  17. הכניסו התבנית לתנור למשך 15 דקות ועד השחמה יפה

הגשה

אפשר חם או קר, עם גבינה, גלידה או כל ממרח שאוהבים.

בריוש וחלה מבצק סיציליני (צילום Pixabay)

בריוש אל לחם מהבצק של סיציליה

מצרכים

  • 500 גרם קמח לחם
  • 220 גרם חלב
  • 4 ביצים M
  • 70 גרם דבש
  • 150 גרם שמן זית (מומלץ קפוא וחתוך לקוביות בינוניות)
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 1 ביצה לאגווש להברשה

אופן הכנה

  • מניחים במערבל עם וו גיטרה את כל המצרכים, למעט שמן הזית, מערבלים על מהירות איטית עד ספיחה של כל הנוזלים בקמח ועוצרים
  • משהים כ-20 דקות למנוחה של הבצק
  • מפעילים המערבל על מהירות בינונית ומוסיפים את השמרים עם שתי כפות מים. מערבלים כ-6 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שהבצק חלק ואחיד
  • מוסיפים בהדרגה את שמן הזית (אם קפוא, כל פעם קובייה או שתיים), עד הטמעת השמן זית וממשיכים כך עם יתר שמן הזית הקפוא
  • כשהבצק מוכן מכסים במגבת ומניחים לתפיחה למשך כ-30 דקות
  • מקפלים את הבצק 4 קיפולים לתוך עצמו ומכסים ל- 30 דקות נוספות
  • חוזרים על פעולת הקיפול, מכסים ומתפיחים שעה נוספות, עד להכפלת הנפח
  • מחלקים את הבצק בין שתי תבניות אינגליש קייק מרופדות עם נייר אפייה ומשומנות במעט שמן זית.
  • מניחים להתפחה שנייה כשעה, עד כשילוש הגובה.
  • לוקחים הבצק ומחלקים ל10 כדורים גדולים ו-10 קטנים כדי חצי בגודל הראשונים
  • מסדרים בתבנית את כדורי הבצק הגדולים בשורה
  • מעל כל כדור בצק תפוח, מצמידים כגור קטן ליצירת ה-il tuppo
  • מקציפים מעט את הביצה הנוספת ליצירת אגווש
  • מברישים בעדינות את פני הבצק
  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • אופים בתנור למשך כ-25 דקות, עד השחמה יפה
  • מחלצים מהתבניות ומצננים כשעה לפני הפריסה

בתיאבון Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *