מתכון למרק שהוא גם ארוחה מזינה ||| מומלץ לאכול עם נודלס או אורז ||| מרק כמו ראמֶן יפני אבל עם מרכיבים מאד מערביים שיהיו לכם נגישים וטעימים ||| 3 סוגי פטריות וטופו הם מנה של טעמים וחלבון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3-4 מנות)
- 1 כוס פטריות יבשות רצוי פורצ'יני Porcini
- 250 גרם פטריות שיטאקי Shiitakeטריות
- 250 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- 1 ראש שום, חתוך לשניים לרוחב
- 2 כפיות מלח, או לפי הטעם
- 6 פרוסות ג'ינג'ר טרי, מהחלק הרחב ביותר של השורש
- 2 כפות רוטב סויה
- 450 גרם טופו, חתוך בקוביות בגודל 2X3 ס"מ
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 2 כפות עירית קצוצה
אופן הכנה
- השרו בקערה עם מים רותחים את הפטריות פורצ'יני למשך 30 דקות לספיגת נוזלים
- סננו את המים לסיר ושמרו בצד
- יבשו את הפטריות על מגבת
- נקו את פטריות השיטאקי ופרסו לפרוסות דקות
- הוסיפו מים לסיר עם מי הפטריות, כך שתקבלו 9-10 כוסות מים
- הרתיחו המים על להבה גבוה והוסיפו את 3 סוגי הפטריות, השום, מלח ופרוסות זנגביל, ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30 דקות
- השתמש בכף מחוררת או מסננת כדי להוציא את הפטריות, גבעולים, שום וג'ינג'ר מהמרק
- מוסיפים רוטב הסויה למרק, טועמים ומתקנים טעם עם מלח
- להחזיר מרק לרתיחה ולהוסיף את קוביות הטופו
- מנמיכים את הלהבה כך שהמרק יבעבע מכסים חלקית ומבשלים למשך 30 דקות. הערה: הטופו יתנפח מעט, והמרקם יהפוך נקבובי וספוגי יותר
- מוסיפים את פטריות השיטאקי, מכסים ומשהים 5 דקות
- מערבבים כוסברה ועירית
- טועמים, מתאימים תיבול ומגישים
טיפ: אפשר להכין מרק מראש (עד שלב 7), להכניס למקרר למשך 3 ימים או להקפיא למשך חודשיים
בתיאבון