חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק טופו ופטריות

מתכון למרק שהוא גם ארוחה מזינה ||| מומלץ לאכול עם נודלס או אורז ||| מרק כמו ראמֶן יפני אבל עם מרכיבים מאד מערביים שיהיו לכם נגישים וטעימים ||| 3 סוגי פטריות וטופו הם מנה של טעמים וחלבון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק טופו ופטריות (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (3-4 מנות)

  • 1 כוס פטריות יבשות רצוי פורצ'יני Porcini
  • 250 גרם פטריות שיטאקי Shiitakeטריות
  • 250 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 1 ראש שום, חתוך לשניים לרוחב
  • 2 כפיות מלח, או לפי הטעם
  • 6 פרוסות ג'ינג'ר טרי, מהחלק הרחב ביותר של השורש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 450 גרם טופו, חתוך בקוביות בגודל 2X3 ס"מ
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפות עירית קצוצה
מרק טופו ןפטריות צח (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

אופן הכנה

  1. השרו בקערה עם מים רותחים את הפטריות פורצ'יני למשך 30 דקות לספיגת נוזלים
  2. סננו את המים לסיר ושמרו בצד
  3. יבשו את הפטריות על מגבת
  4. נקו את פטריות השיטאקי ופרסו לפרוסות דקות
  5. הוסיפו מים לסיר עם מי הפטריות, כך שתקבלו 9-10 כוסות מים
  6. הרתיחו המים על להבה גבוה והוסיפו את 3 סוגי הפטריות, השום, מלח ופרוסות זנגביל, ומביאים לרתיחה
  7. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30 דקות
  8. השתמש בכף מחוררת או מסננת כדי להוציא את הפטריות, גבעולים, שום וג'ינג'ר מהמרק
  9. מוסיפים רוטב הסויה למרק, טועמים ומתקנים טעם עם מלח
  10. להחזיר מרק לרתיחה ולהוסיף את קוביות הטופו
  11. מנמיכים את הלהבה כך שהמרק יבעבע מכסים חלקית ומבשלים למשך 30 דקות. הערה: הטופו יתנפח מעט, והמרקם יהפוך נקבובי וספוגי יותר
  12. מוסיפים את פטריות השיטאקי, מכסים ומשהים 5 דקות
  13. מערבבים כוסברה ועירית
  14. טועמים, מתאימים תיבול ומגישים

טיפ: אפשר להכין מרק מראש (עד שלב 7), להכניס למקרר למשך 3 ימים או להקפיא למשך חודשיים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *