חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כריך מוצרלה בכרכרה La mozzarella in carrozza

כריך עשיר ומיוחד שיכול להיות ארוחה ||| מקורו בקמפניה שבאיטליה אבל האמריקאים משתגעים עליו ||| גבינה טובה ולחם פשוט עושים את כל ההבדל ||| מדוע המנה נקראת מוצרלה בכרכרה ומה סוג קסמה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מוצרלה בכרכרה (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

קרוזה או מוצרלה בקרוזה La mozzarella in carrozza 

כריך גבינה מטוגנת במטבח האיטלקי ובמטבח הדרום איטלקי. מכינים אותה על ידי ציפוי כריך גבינת מוצרלה בביצה וקמח, וטיגון. זו מנה פופולרית באזור קמפניה Campania שבדרום איטליה שם היא נחשבת לאוכל רחוב מקובל וניתן למצוא אותה גם באזורים האיטלקיים של העיר ניו יורק NYC. מוצרלה פריטה היא וריאציה של המנה המורכבת מגבינה חבוטה, ללא כל לחם.

מכינים את הקארוזה עם גבינת מוצרלה, ועם סוגי לחם שונים, כמו לחם איטלקי ולחם כריכים בארה"ב, בין היתר. לעיתים מסירים את קרום הלחם לפני שהוא מטוגן, ואת הלחם אפשר לקלות מעט לפני שמטגנים את הכריך. לפעמים משתמשים בפירורי לחם לציפוי הכריך ושמן זית משמש בדרך כלל לטיגון הקרוזה. לעתים משתמשים במרכיבים נוספים, כגון בשר חזיר, אנשובי, חצילים, עגבניות ירוקות ובזיליקום לאחר הבישול, יש לו מרקם פריך או פריך. ניתן להגיש כמנה אנטיפסטי. וריאציה של הקרוזה היא מוצרלה פריטה Mozzarella fritta, שהיא פשוט גבינת המוצרלה מטוגנת ללא הלחם.

משערים שהשם הדמיוני של הכרכרה הוצמד למנה עקב חוטי הגבינה שנוצרים עם בציעת הנתח גבינה המטוגן, שנראים כמו מושכות שמשתרכים מהסוס לכרכרה.

מצרכים (4 מנות)

  • 3 ביצים L
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 8 פרוסות לחם כריכים לבן, שהקרום הוסר
  • 400 גרם גבינת מוצרלה ללא נוזלים (לא מוצרלה טרייה), מקוררת וחתוכה לפרוסות של 6-7 מ"מ או מעט יותר
  • שמן זית, לטיגון
מוצרלה בקרוזה La mozzarella in carrozza (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

אופן הכנה

  1. בצלחת מרק שטוחה מקציפים את הביצים
  2. מוסיפים תוך כדי הקצפה את השום, מלח ופלפל לפי הטעם
  3. בצלחת מרק שטוחה אחרת מוסיפים את פירורי הלחם, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים לאיחוד
  4. הכינו כריך מהפרוסות לחם ומוצרלה כך שיהיו לכם 4 כריכים
  5. טובלים את שני הצדדים ואת כל קצוות הכריך בביצה לציפוי מלא
  6. אחרי כן טובלים בצלחת פירורי הלחם כמו שמכינים שניצל
  7. מניחים את הכריך על צלחת גדולה ומעבירים למקרר להתמצקות בזמן שאתם ממשיכים לעבוד, ואז חוזרים על הפעולה עם שאר הכריכים
  8. במחבת גדולה מחממים שמן זית בעומק 5-6 מ"מ על להבה בינונית
  9. בדקו האם השמן חם מספיק על ידי הטלת מעט פירורי לחם פנימה. השמן צריך לבעבע בעדינות
  10. עובדים במנות לפי הצורך, מטגנים כל כריך 1-2 דקות, הופכים פעם אחת בעזרת מרית מחוררת או מזלג, עד שהפרוסות והשוליים מזהיבים והגבינה נמסה
  11. מספיגים השמן על מגבות נייר
  12. מתבלים במלח, חוצים באלכסון ומגישים.

בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *