חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט אורז אדום וירקות שורש

סלט צבעוני ומזין, המשלב את הטעם העשיר של אורז אדום עם המתיקות הטבעית של ירקות שורש כמו סלק, גזר, קולרבי ובטטה ||| לעיתים קרובות מוסיפים לסלט עשבי תיבול טריים כמו כוסברה, פטרוזיליה או נענע, ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון או חומץ בלסמי ||| ישנן גרסאות שונות לסלט, חלקן כוללות גם פירות כמו תפוח או חמוציות, או אגוזים כמו שקדים ואגוזי מלך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט אורז אדום וירקות שורש (אילוסטרציה AI ע"י דני בר)

מצרכים

לרוטב

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. חותכים את הבטטה, קולרבי וסלק לקוביות
  3. פורסים את הבצל, ומסדרים הכל בתבנית המרופדת
  4. מפזרים מעליהם מעט מלח גס ומעט שמן זית, מכניסים לתנור ל- 30 דקות ולאחר מכן מניחים להם להתקרר
  5. בינתיים, מבשלים את האורז, בהתאם להוראות שעל האריזה וכשהאורז מוכן – נותנים לו להתקרר
  6. בצנצנת מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה
  7. קוצצים את הנענע ואת הפטרוזיליה
  8. כשהירקות והאורז מוכנים וכבר אינם חמים, בקערה גדולה מערבבים אותם יחד עם עשבי התיבול, אגוזי מלך וגרידת התפוז
  9. יוצקים מעל הכול את הרוטב, מערבבים ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *