סלט צבעוני ומזין, המשלב את הטעם העשיר של אורז אדום עם המתיקות הטבעית של ירקות שורש כמו סלק, גזר, קולרבי ובטטה ||| לעיתים קרובות מוסיפים לסלט עשבי תיבול טריים כמו כוסברה, פטרוזיליה או נענע, ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון או חומץ בלסמי ||| ישנן גרסאות שונות לסלט, חלקן כוללות גם פירות כמו תפוח או חמוציות, או אגוזים כמו שקדים ואגוזי מלך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- ½1 כוסות אורז אדום
- 1 בטטה
- 1 קולרבי
- 1 בצל סגול
- 2סלק טרי
- קורט מלח גס
- מעט שמן זית
- 1 צרור נענע טרייה
- 1 צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה
- חופן אגוזי מלך
- 1 תפוז – גרידת הקליפה
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סירופ מייפל
- 4 כפות חומץ בלסמי מצומצם
- 1 כפית חרדל
- 1 תפוז – המיץ בלבד
- מלח
- פִּלְפֵּל
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- חותכים את הבטטה, קולרבי וסלק לקוביות
- פורסים את הבצל, ומסדרים הכל בתבנית המרופדת
- מפזרים מעליהם מעט מלח גס ומעט שמן זית, מכניסים לתנור ל- 30 דקות ולאחר מכן מניחים להם להתקרר
- בינתיים, מבשלים את האורז, בהתאם להוראות שעל האריזה וכשהאורז מוכן – נותנים לו להתקרר
- בצנצנת מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה
- קוצצים את הנענע ואת הפטרוזיליה
- כשהירקות והאורז מוכנים וכבר אינם חמים, בקערה גדולה מערבבים אותם יחד עם עשבי התיבול, אגוזי מלך וגרידת התפוז
- יוצקים מעל הכול את הרוטב, מערבבים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…