חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק פטריות

מרק אהוב על הכול ולרוב הוא נעשה על בסיס שמנת אבל הפעם הוא עם קרם קוקוס המתחבר נהדר לפטריות ||| מרק עשיר וטעים שמבוסס על פטריות מבושלות בנוזל, בדרך כלל עם תוספות שמעשירות את הטעם והמרקם ||| במרק פטריות ניתן להשתמש במגוון סוגים כמו שמפיניון, פורטובלו, שיטאקה או פורצ'יני, כל אחד מוסיף עומק טעמים אחר והפעם יש שילוב של כולם ||| ניתן להסמיך את המרק עם קמח, שמנת, תפוחי אדמה מרוסקים או אפילו לרסק בבלנדר לקבלת מרק חלק ||| המרק יכול להיות מוגש כמנה ראשונה או עיקרית, מלווה בלחם טרי או קרוטונים פריכים ||| זהו מרק מחמם, מנחם ומלא בטעמים עמוקים של אדמה ואוממי, שמתאים במיוחד לימים קרירים או כארוחה מפנקת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק פטריות חורפי (צילום סילביה גולן)

מצרכים (6 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. הכנת המרק: בסיר עם שמן מטגנים בצל, סלרי, כרישה, תימין וג'ינג'ר לשקיפות
  2. מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים עד לריכוך הפטריות
  3. מוסיפים שום, סויה, סילאן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב
  4. מוסיפים מים ומבשלים כ-30 דקות
  5. מסירים מהלהבה ומוציאים מהמרק מספר פרוסות של פטריות וגבעולי סלרי, שנשתמש בהם בהגשת המרק
  6. מוסיפים קרם קוקוס וטוחנים בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט לקבלת מרקם חלק
  7. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך
  8. יוצקים לקעריות מרק להגשה, מפזרים מעל פרוסות פטריות וסלרי ששמרנו בשלב 5, ומזליפים מעל מעט שמן זית

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *