מנה ססגונית ומלאת טעמים, שמשלבת את המתיקות של הבטטה, המרקם הפריך של הברוקולי והקרמיות של אגוזי הקשיו ||| מדובר בסלט בריא ומזין, הודות לרכיבים העשירים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון ||| הרוטב הוא שילוב של מתיקות וחריפות שמשדרגים את הסלט ||| סלט שמתאים כתוספת לארוחה חגיגית או כמנה בפני עצמה כי הוא פשוט, בריא וטעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 2 בטטה גדולות וחתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית סוכר חום
- 2 גבעולי תימין
- ½ כפית פִּלְפֵּל צ'ילי יבש
- 2 תפרחות ברוקולי מפורקות לפרחים בגודל אחיד
- 10 תפוזים סינים פרוסים דק
- 3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
לרוטב צ'ילי הדרים
- 3 כפות רוטב פִּלְפֵּל צ'ילי מתוק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף דבש
- 1 כף מיץ תפוזים
- 1 כף רוטב סויה
- 1 שן שום כתוש
- 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצים
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
שדרוג
- בצל סגול פרוס דק
- חמוציות מיובשות
- גבינת פטה או גבינת עיזים
- גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת
להגשה
- 150 גרם אגוזי קשיו קלויים קלות
שלבי הכנה
- הכנת הבטטות: מחממים תנור ל-200 מעלות
- מפזרים את קוביות הבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- יוצקים עליהן את שמן הזית ומתבלים בסוכר חום, צ'ילי ותימין ומערבבים
- אופים כ-15 דקות, או עד לריכוך הבטטות
- הכנת הרוטב: מערבבים את מצרכי הרוטב בצנצנת סגורה. תוך כדי ניעור, טועמים ומאזנים את התיבול
- הכנת הברוקולי: מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח וחולטים את פרחי הברוקולי 3-2 דקות
- מסננים ומעבירים למי קרח, על מנת לעצור את בישול הברוקולי ולשמור את הגוון הירוק הבוהק של הירק
- הרכבת הסלט: בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הסלט והרוטב
- מעבירים לקערת הגשה, מפזרים את הקשיו מעל ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…