מרק המוגש בדרך כלל כמנה ראשונה קרה ומקורו מקורדובה Córdoba, אנדלוסיה Andalucía ||| לרוב זו מנה שמוגשת טרי ובשל המרקם שלו, הוא מוגש לפעמים כרוטב נלווה ללחם ומזונות מטוגנים בדרך כלל ||| למרות שסלמורחו התקבל כסוג של גספאצ'ו Gazpacho סמיך אבל עשיר בירקות נוסף לעגבניות ||| באזורים מסוימים בספרד הסלמורחו נחשב לסוג של תבשיל העשוי מבשרי ציד שונים שמכונים סלמיס Salmis ||| במלאגה Málaga מוכרת מנת דומה שנקראת סלט מאלגוניה Ensalada malaguena ||| ב-Antequera שבאנדלוסיה, מכינים סלמורחו עם תוספת פלפל וקוראים למנה Porra antequerana ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
להגשה
- 100 גרם רצועות חזיר או חזה עוף לשומרי כשרות
- 2 ביצים קשות
אופן הכנה
- בבְּלֶנְדֶּר או מעבד מזון מרסקים את השום ועגבניות לעיסה אחידה
- מוסיפים את פירורי הלחם וממשיכים לעבד
- כשהמיקסר עובד, מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה ואחידות
- מתקנים תיבול ומעבדים שוב על מהירות גבוהה לקבלת רסק אחיד ונוזלי
- מכניסים את הכלי עם הרסק למקרר
הגשה
- מגישים קר מאוד בקערות אישיות בליווי רצועות חזיר וביצה קשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buen provecho
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…