מרק שום Sopa de ajo בספרד היה ארוחת צהריים נפוצה מאוד בימי קדם ||| פועלים וחקלאים כדי לשמור על כוח, שתו מרקי שום, בדרך כלל עם ביצה או שתיים, שהתבשלו בתוך המרק ||| במקומות מסוימים בספרד זה אחד המאכלים האופייניים לשבוע הקדוש בו לא אוכלים בשר וגם לתענית, וריח השום נישא באוויר במהלך תהלוכות השבוע הקדוש ||| מרק שום אנדלוסי sopa de ajo a la andaluza כולל גם כרובית והוא סמיך מאד ||| למרק שום אראגוני la sopa de ajo aragonesa מוסיפים ביצים וקרוטונים ||| במחוז קואנקה Cuenca הגרסה המקומית מקבלת את השם של מרק הרועים Sopa de pastor ||| בלה ריוחה La Rioja מוסיפים חתיכות עגבנייה ופלפלים ||| בחבל הבאסקים País Vasco מכינים מרק שום עם בקלה בשם צורוקוטונה Zurrukutuna ||| מרק קסטיליאני Sopa castellana נקרא המרק כאשר מוסיפים את הלחם להתבשל במרק ||| באזור Alentejo, פורטוגל, מקובל מרק שום שנקרא בפורטוגזית Açorda alentejana ובמרק זה, במקום להשתמש בפפריקה, משתמשים בכוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר), ומתקבל מרק ארומטי מאד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 100 מ"ל שמן זית
- 1 ראש שום כתוש
- 1 בצל
- 1 עגבנייה בינונית
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) עדינה
- מלח
להגשה
אופן הכנה
- בסיר סיר 4-5 ליטר מטגנים את שיני השום בשמן ומניחים בצד
- באותו שמן מטגנים את הבצל והעגבנייה הקצוצה
- לאחר שהעגבנייה ובצל מוקפצים היטב, מוסיפים את הפפריקה ומכסים ב- 3-4 ליטר מים ומבשלים על להבה בינונית
- מוסיפים את השום הכתוש ומטוגן, מתקנים תיבול ומניחים לו להתבשל עד רתיחה
- לקראת הסוף שוברים את הביצים לתוך המרק ומבשלים עוד 3 דקות כך שהביצים יהיו מוכנות
- כשהמרק מוכן, קולים כמה פרוסות לחם
- הגשה
- יוצקים לקערות הגשה כך שלכן אחד תהיה ביצה ומניחים מעל או לצד המרק, פרוסת קלי לחם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buen provecho
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…