מרק עגבניות שיכול להיות גם לקיץ וגם לימות החורף ||| מרק עשיר בטעמים אבל עם העגבניות דומיננטיות שעושות קסם בצלחת ||| להעשרת המרק אפשר להוסיף קצת אורז או תפוח אדמה ויש לכם ארוחה מנחמת ליום קר ||| As Is יכול להיות גם מרק קיץ קר ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מרק עגבניות עם אורז
מצרכים
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 גזר קטן, מגורד
- 5-6 שיני שום כתוש
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 כף שמן זית
- 8 כוסות מים
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כף סוכר
- ½ כפית אורגנו יבש (או טרי)
- 5 כפות אורז ריזוטו לא מבושל (אפשר להסתפק גם בזן אחר של אורז)
אופן הכנה
- בסיר גדול מטגנים את הבצל עד שקיפות
- מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד דקה
- מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת
- מוסיפים את העגבניות והמים, ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תבלינים וסוכר
- מבשלים 25 דקות
- מוסיפים את האורז ומבשלים 10 דקות נוספות
קרם עגבניות בשמנת
מצרכים (8 מנות)
- 250 מ"ל שמנת לבישול
- 2 ק"ג עגבניות בשלות (או 600 גרם עגבניות מרוסקות משומרות)
- 3 יחידות כרישה
- 80 גרם חמאה או 50 מ"ל שמן זית
- 3 בצל ירוק קצוץ
- 2 בצל יבש קצוץ
- 2 גזר פרוס דק
- ½ כוס ריחן (בזיליקום) קצוץ
- ½ שורש סלרי קצוץ דק
- 1 כף קמח
- 5-6 כוסות מרק ירקות צח
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- 1 כפית סוכר
להגשה
- 200 גרם גבינת צ'דר מגורדת דק
אופן הכנה
- הכנת העגבניות (אם משתמשים בעגבניות טריות): חולטים את העגבניות במים רותחים 30 שניות, מקלפים אותן וקוצצים דק
- פורסים את החלק הלבן של הכרישה לפרוסות דקות
- בסיר כבד ממיסים את החמאה או מחממים את שמן הזית
- מוסיפים את כל הירקות פרט לעגבניות ומאדים 10 דקות כשהסיר מכוסה. טיפ: יש לבחוש מדי פעם
- מוסיפים את העגבניות והקמח ומבשלים 3 דקות
- מוסיפים את נוזל המרק הצח מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומביאים לרתיחה
- מבשלים על להבה נמוכה כ- 40 דקות
- במעבד מזון או בלנדר מוט מרסקים את המרק, לקבלת מחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול
- מוסיפים לסיר המרק את השמנת ומביאים לסף רתיחה
הגשה
- מגישים חם וזורים מעל כל צלחת מעט גרידת גבינת צ’דר
מרק גספצ`ו
מצרכים
- 5 ק"ג עגבניות, קלופות וללא גרעינים
- 3 פלפל אדום, נקי מגרעינים וחתוכים לרבעים
- 600 גרם מלפפון ירוק, קלוף
- 2 פלפל חריף טרי, נקי מגרעינים
- 5-4 שיני שום
- 2 פרוסות לחם לבן, ללא הקרום, שרויות במים וסחוטות
- 1/3 כוס שמן זית
- ½ כוס מים
- 12 עלי ריחן (בזיליקום)
- מלח
- פלפל שחור
אופן הכנה
- במעבד מזון מרסקים את כל המצרכים, לקבלת רסק חלק. טיפ: אפשר להעביר גם דרך מסננת
- בקיץ: מאחסנים במקרר ומגישים קר מאוד
- בחורף: מוסיפים כוסית ברנדי או ערק ומגישים בטמפרטורת החדר
בתיאבון