מתכון: עוגות אישיות מפותלות

פנינה קדם מציע שני מתכונים לעוגות אישיות כרוכות ומפותלות ||| מתכון לעוגות אישיות מבצק שמרים ||| מתכון לעוגות אישיות מבצק שמרים ||| עוגות עם מילוי קקאו-קינמון או מלית אחרת שתבחרו ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

עוגות אישיות כרוכות (צילום פנינה קדם)

עוגות שמרים אישיות

מצרכים

בצק שמרים

למלית

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את מצרכי הבצק במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים ללילה במקרר
  3. מרדדים הבצק לעלה של 3-5 מ"מ
  4. מורחים את עלה הבצק עם המלית שבחרנו
  5. מקפלים את העלה עם המלית לקבלת רצועה עם 4 שכבות של בצק – מלית – בצק – מלית וכו'
  6. חותכים לרצועות באורך 20-25 ס"מ
  7. יוצרים מכל רצועה של בצק, עוגיית צמה כמו בתמונה ומסדרים עם רווחים בתבנית מרופדת
  8. מניחים בצד לתפוח כ-30-40 דקות
  9. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  10. אופים עד השחמה
כריכת ופיתול הבצק לקבלת עוגה אישית (צילום פנינה קדם)

עוגות בצק עלים ושמרים כרוכות

מצרכים

 
- פרסומת -

 

למריחה

  • 200 גרם חמאה רכה

למלית

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את מצרכי הבצק כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד
  2. מניחים לבצק לנוח כ- 20 דקות
  3. מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים
  4. מרדדים לעלה בצק דק כל חלק
  5. מורחים מחצים מהחמאה למריחה, על כל עלה בצק
  6. מקפלים כל עלה בצק לצורת מעטפה
  7. נותנים למעטפה של הבצק לנוח כשעה
  8. חוזרים על פעולת הרידוד – קיפול מעטפה – מנוחה, פעמיים נוספות
  9. לשמור בהקפאה עד לשימוש או להשתמש מייד
  10. מרדדים את הבצק לעלה דק
  11. בקערה מערבבים את מצרכי המלית
  1.  מורחים את המלית שבחרנו על עלה הבצק
  2. מקפלים את העלה עם המלית לקבלת רצועה עם 4 שכבות של בצק – מלית – בצק – מלית וכו'
  3. חותכים לרצועות באורך 20-25 ס"מ
  4. יוצרים מכל רצועה של בצק, עוגיית צמה כמו בתמונה ומסדרים עם רווחים בתבנית מרופדת
  5. מניחים בצד לתפוח כ-30-40 דקות
  6. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  7. אופים עד השחמה

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: