פנינה קדם מציעה מתכון שכפי שהיא מספרת: אוהבת אותם משחר ילדותי…לא ניסיתי להכין, תמיד חשבתי שזה מורכב מדי והתעסקות ארוכה ||| לדברי פנינה, מסתבר שלא רק שטעתה, כי אין כאן יותר מדי עבודה. לדבריה נהפוך הוא, קלי קלות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
לפירה
לבצק
- 3 כוסות קמח
אופן הכנה
- נקצוץ את כל הבצל (6 יחידות) ונטגן עד הזהבה
- נבשל את תפוחי האדמה שיהיו רכים מבפנים
- נקלף את תפוחי האדמה
- בקערה, נהפוך את תפוחי האדמה למחית פירה
- נוסיף חצי מהבצל המטוגן ונערבב לאחידות. נניח בצד את הפירה
- הכנת הכיסונים: לשים את מצרכי הבצק לעיסה אחידה
- מחלקים את הבצק לשני חלקים
- מרדדים כל חלק לעלה דק מאד
- קורצים בעזרת כוס, עיגולים
- שמים כפית גדושה מהפירה במרכז כל עיגול
- סוגרים כל עיגול עם פירה. הערה: יש לסגור היטב כי אחרת הכיסונים יפתחו לכם בשלב הבא
- מרתיחים מים בסיר רחב
- מכניסים את הכיסונים למים הרותחים ומרגע שהם צפים לחכות 3-5 דקות נוספות
- להוציא את הכיסונים המבושלים למחבת עם שאר הבצל המטוגן ששמרנו
- בתום בישול הכיסונים, נדליק את הלהבה ונטגן את הכיסונים המבושלים והבצל המטוגן למשך זמן קצר לחימום
בתאבון