פשטידה חגיגית שתתאים לכל בני הבית והאורחים, בין אם הם נמנעים מגלוטן, או לא אוכלים ביצים וגם לנמנעים מלקטוז ||| מתכון לצמחונים טבעונים, צליאקים ובכל זאת פשטידה עשירה בטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (תבנית 15X25)
- 4 בצל קצוץ
- 1 צרור בצל ירוק קצוץ ומופרד החלק הירוק מהלבן
- 1 כְּרֵישָׁה (פּראסה), החלק הבהיר פורס דק
- 250 גרם גבינה לבנה טבעונית
- 200 מ"ל יוגורט צמחי
- 4 כפות תחליף גבינה קשה, ארומטית (בסגנון צ'דר, הולנדית, פרמז'ן) מגורדת
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות קמח תירס (קורנפלור) / קמח תפוחי-אדמה / שקדים טחונים
- פִּלְפֵּל
- מלח
- אגוז מוסקט
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית
- בסיר עם מעט מים (כ-4 כפות) מחממים את פרוסות הכרישה, בצל קצוץ והחלק הלבן של הבצל הירוק, ומאדים כ-8 דקות, תוך כדי ערבוב, על להבה בינונית, עד שהבצל מתרכך. הערה: אם המים מתאדים והירקות מתחילים להיחרך, מוסיפים כף מים לסיר
- מעבירים את הירקות הרכים למסננת ונותנים לה להצטנן מעט
- בקערה מכניסים את הירקות המאודים, ואת שאר המצרכים ומערבבים עד שתיווצר תערובת אחידה
- מעבירים לתבנית המשומנת את התערובת
- אופים כ-40 דקות עד שהמאפה יציב ומקבל גוון זהוב
- מצננים את המאפה כ-10 דקות לפני ההגשה
- מגישים לצד סלט ירקות טרי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…












