נאן-א נוחודצ'י نان نخودچی כלומר לחם חומוס בפרסית שמכונה גם שיריני-א נוחודצ'י شیرینی نخودچی, כלומר, עוגיות חומוס שמקורן בקזבין Qazvin, מערבית לטהרן, איראן ||| העוגיות עשויות באופן מסורתי מקמח חומוס, מתובלות בהל ומקושטות בפיסטוקים כשהן מגיעות בצורות שונות ||| העוגיות נחתכות באופן מסורתי לצורת תלתן, אבל כיום הן גם מוגשות בצורות של ריבוע, לב ויהלום ||| על פי האגדה, המלך ג'משיד Jamshid גילה את הסוכר בראש השנה הפרסי – נורוז, ועל כן נהוג לחגוג את נורוז הפרסי עם שבעה מאכלים מתוקים ביניהם עוגיות החומוס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (30 עוגיות קטנות)
- ½ כוס שמן
- ¾ כוס סוכר
- 1 כפית הל טחון דק
- ½ כף מי ורדים
- ¾1 כוסות קמח חומוס דק
- 2-3 כפות פיסטוקים קצוצים או טחונים
שלבי הכנה
- בקערה ערבבו בעזרת מיקסר יד את השמן, סוכר, הל ומי ורדים, במהירות בינונית במשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית
- נפו את קמח החומוס לתוך התערובת בקערה
- הקציפו במהירות נמוכה במשך דקה אחת עד שהבצק כבר לא דביק
- פזרו מעט קמח חומוס על משטח העבודה ולושו את הבצק במשך 10 דקות עד שיהיה גמיש ונוח לעבודה. הערה: הבצק מתפורר מאוד
- עטפו את הבצק מהודק היטב בניילון נצמד והניחו בצד בטמפרטורת החדר, למשך שעתיים
- חממו תנור ל-175 מעלות, ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה
- רדדו את הבצק על משטח עבודה מאובק עד לעובי של 1.5 ס"מ
- חתכו עוגיות בעזרת חותכן עוגיות בצורת תלתן בקוטר 2.5 ס"מ והניחו את העוגיות על תבנית האפייה, במרווחים של 2.5 ס"מ זו מזו
- רדדו שוב וחזרו על הפעולה עד שכל הבצק נגמר
- פזרו שבבי פיסטוקים על פני כל עוגייה
- הניחו את תבנית האפייה במדף האמצעי ואפו 15-20 20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר
- הוציאו את העוגיות מהתנור ותנו להן להתקרר על התבנית במשך מספר דקות
- העבירו בזהירות לרשת צינון כדי להתקרר לחלוטין. היזהרו בעת העברת העוגיות מכיוון שהן מתפוררות בקלות רבה
- ניתן לאחסן את העוגיות בכלי אטום עד 4 ימים או במקפיא עד חודש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון اشتهای خوب
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…












