עוגת גבינה בצורת פירמידה הייתה הלהיט במסיבות הסלוניות של שנות השבעים במאה העשרים ||| שחזור המתכון שפורסם בעתון הארץ ככל הנאה הראשון בישראל ||| מומלץ להכין את העוגה כשיעור גאומטריה לילדים ולנכדים ||| שילוב של מלבן פתי-בר שיוצר משולש של פירמידה ארוכה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
לפירמידה
- 500 גרם פתי בר
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כוס סוכר
- 300 גרם גבינה לבנה 9%
- 20 גרם אינסטנט פודינג וניל
לטבילה
- 1 כוס חלב
לציפוי שוקולד
- 250 גרם שוקולד מריר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג וניל וגבינה לבנה עד קבלת קרם עשיר ויציב
- פורשים מלבן רדיד אלומיניום באורך כ־30 ס״מ כשהצלע הקצרה של המלבן קרובה אלינו
- פורשים מעל רדיד האלומיניום יריעה מעט קטנה יותר של נייר אפייה, כך שגודל היריעה יספיק לשלוש שורות של ביסקוויטים, כשבכל שורה שש ביסקוויטים ושולי רדיד האלומיניום רחבים יותר משולי נייר האפייה
- בצלחת עמוקה יוצקים חלב, וטובלים קצרה כל ביסקוויט בחלב ומסדרים על נייר האפייה באופן הבא
- מסדרים לאורך הצלע הארוכה של נייר האפייה 6 ביסקוויטים, כך שהצלע הקצרה של הביסקוויטים מקבילה לצלע הארוכה של נייר האפייה (והצלע הארוכה של הביסקוויט פונה אלינו)
- מסדרים באותו אופן 2 שורות נוספות של ביסקוויטים
- מורחים על שורות הביסקוויטים חצי מכמות הקרם משלב 1 ומשטחים בעדינות את הקרם על גבי שכבת הביסקוויטים
- מסדרים באותו אופן שכבה שנייה של ביסקוויטים טבולים בחלב מעל שכבת הקרם
- מורחים את יתר הקרם על שכבת הביסקוויטים השנייה באופן כזה שהמרכז יקבל יותר קרם ותיווצר מעין גבעה קטנה
- יצירת הפירמידה: מרימים בעדינות את השוליים של רדיד האלומיניום מצד ימין ומצד שמאל ומקפלים אותן מעל גבעת הקרם, כך שתיווצר צורת פירמידה. טיפ: קל יותר לעשות זאת כשמכניסים את כפות הידיים והאמות מתחת לרדיד האלומיניום
- מהדקים בעדינות את קצוות נייר האלומיניום זה אל זה וסוגרים בעדינות, כדי לייצב את הפירמידה
- מעבירים את הפירמידה למקרר למשך לילה או 3-4 שעות במקפיא
- הכנת גאנש השוקולד: קוצצים שוקולד לקוביות גסות ומניחים בקערת מתכת
- בסיר קטן מבשלים את השמנת מתוקה לסף רתיחה על להבה נמוכה
- יוצקים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים כדקה להמסת השוקולד
- מערבבים נמרצות את התערובת עד קבלת קרם שוקולד עשיר וסמיך ללא גושים
- פותחים את נייר האפייה ומניחים את העוגה על מגש, כך ששכבות האלומיניום והנייר מכסות אותו (כדי לא ללכלך אותו בגנאש)
- יוצקים בעדינות את הגנאש החם על העוגה הקרה לציפוי אחיד של שתי הצלעות הפונות אלינו
- מחזירים למקרר לשעתיים נוספות, עד שהגנאש קר והעוגה יציבה
- להגשה: מושכים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה בזהירות ומשאירים את העוגה על המגש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…












