מתכון: חריימה נסיכת הנילוס בקלי קלות

תבשיל עסיסי ושווה כמו שכתבנו על החריימה ושרמולה בעבר ||| חריימה שעיקר הטעמים העדינים שלו מגיעים כמעט לגמרי מעגבניות השרי ||| אפשר לוותר על גרגירי החומוס או פלפל צ'ילי החריף אבל השילוב שלהם הופכים את סיר החריימה הזה לארוחה של ממש ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חריימה דגים (צילום דני בר)

מצרכים

להגשה

שלבי הכנה

  1. חוצים את העגבניות לחציים
  2. פורסים את הבצל לרצועות או שחותכים את הבצל לשמונה חלקים
  3. בסיר סוטרז' עם שמן זית מטגנים את העגבניות עם הבצל במשך 30 דקות לפחות. הערה: טיגון העגבניות והבצל הכי חשוב כדי להוציא מהעגבניות [טעם עמוק ומעט מתוק יותר
  4. מסננים את גרגירי החומוס מהנוזלים ומוסיפים אותם, ללא הנוזל, לסיר
  5. מוסיפים מלח, שום ופפריקה ומבשלים ביחד במשך 10 דקות נוספות. הערה: אם העגבניות נדבקות לתחתית הסיר, אפשר להוסיף 1/2 כוס מים
  6. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים או מי ברז ומבשלים את הרוטב במשך 30 דקות
  7. מוסיפים את נתחי פילה הדג שבחרנו, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית במשך 30-20 דקות או עד שהדגים מוכנים
  8. הגשה: מְצַלְחְתִים ומפזרים מעל, מעט עלי כוסברה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *