תבשיל עסיסי ושווה כמו שכתבנו על החריימה ושרמולה בעבר ||| חריימה שעיקר הטעמים העדינים שלו מגיעים כמעט לגמרי מעגבניות השרי ||| אפשר לוותר על גרגירי החומוס או פלפל צ'ילי החריף אבל השילוב שלהם הופכים את סיר החריימה הזה לארוחה של ממש ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 4 כפות שמן זית
- 40-30 עגבניות שרי או תמר או לובלו
- 1בצל סגול, קלוף
- 1-3 פִּלְפֵּל צ'ילי חתוך לפרוסות (לאוהבי החריף בלבד)
- 500 גרם גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)
- 1 כפית מלח
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 3 שיני שום, כתוש
- 800גרם פילה דג נסיכת הנילוס או דג לבן אחר שאוהבים
להגשה
שלבי הכנה
- חוצים את העגבניות לחציים
- פורסים את הבצל לרצועות או שחותכים את הבצל לשמונה חלקים
- בסיר סוטרז' עם שמן זית מטגנים את העגבניות עם הבצל במשך 30 דקות לפחות. הערה: טיגון העגבניות והבצל הכי חשוב כדי להוציא מהעגבניות [טעם עמוק ומעט מתוק יותר
- מסננים את גרגירי החומוס מהנוזלים ומוסיפים אותם, ללא הנוזל, לסיר
- מוסיפים מלח, שום ופפריקה ומבשלים ביחד במשך 10 דקות נוספות. הערה: אם העגבניות נדבקות לתחתית הסיר, אפשר להוסיף 1/2 כוס מים
- מוסיפים 3 כוסות מים רותחים או מי ברז ומבשלים את הרוטב במשך 30 דקות
- מוסיפים את נתחי פילה הדג שבחרנו, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית במשך 30-20 דקות או עד שהדגים מוכנים
- הגשה: מְצַלְחְתִים ומפזרים מעל, מעט עלי כוסברה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…