מאכל תאילנדי קלאסי ונפוץ, הנחשב לאחת המנות האייקוניות של המטבח התאילנדי ||| מנה מוקפצת שמבוססת על אטריות אורז שטוחות ורחבות, המשלבת טעמים עשירים ומאוזנים של מתוק, חמוץ, מלוח ולאוהבי החריף, גם חריף ||| בסיס הפאד תאי הוא אטריות אורז ואילו הרוטב הוא במקור תערובת ייחודית שמכילה רוטב דגים, רוטב תמרינדי (לתוספת חמיצות), סוכר דקלים ולעיתים רוטב סויה ||| הרוטב בגרסה שלנו עשוי ממצרכים יותר מוכרים במטבח הישראלי מבלי לאבד את אופי הטעמים ||| פאד תאי מוגש בדרך כלל בצלחת שטוחה או בקערה רחבה, כשמעליו מפזרים בוטנים גרוסים, כוסברה טרייה ופלח ליים לסחיטה טרייה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
לרוטב
- 1 כפית חמאת בוטנים
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף סילאן
- 1 כף חומץ בלסמי
- מעט מים
- מעט שבבי פִּלְפֵּל צ'ילי, או רוטב צ'ילי (לאוהבי החריף)
לפאד טאי
- ¼ חבילה של אטריות אורז
- 3 כפות שמן
- 1 גזר, חתוך לגפרורים, או מגורד
- ¼ כרוב חתוך לרצועות דקות
- 100 גרם טופו חתוך רצועות (אפשר להחליף ברצועות חזה עוף או דג)
- קורט זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- 1 ביצה L טרופה
לקישוט
- 1 גבעול בצל ירוק קצוץ ו/או כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
- כוס שבבי בוטנים
שלבי הכנה
- משרים את אטריות האורז במים קרים למשך כ- 45 דקות. אח"כ סננו אותן מהמים
- בסיר קטן שמים את מצרכי הרוטב על להבה נמוכה ומערבבים כ- 5 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ושומרים אותו בצד
- מחממים מחבת על להבה גדולה
- מוסיפים את השמן ומטגנים את הגזר, תוך כדי ערבוב במשך כ-30 שניות
- מוסיפים את הכרוב, טופו וג'ינג'ר וממשיכים לערבב במשך כדקה
- בעזרת כף, מזיזים את המצרכים שבמחבת, כך שייווצר מקום פנוי במרכז המחבת
- מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הביצה הטרופה, עד שהיא הופכת לביצה מקושקשת מטוגנת
- מכניסים למחבת את האטריות ומערבבים את הכול יחד תוך כדי טיגון
- מוסיפים את הרוטב ששמרנו בשלב 2 ומערבבים היטב
- מתקנים תיבול ומחלקים לצלחות הגשה
הגשה
- קשטו בבצל ירוק קצוץ, ו/או בוטנים מרוסקים ו/או כוסברה קצוצה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…











