מתכון: פאד תאי בקלי קלות

מאכל תאילנדי קלאסי ונפוץ, הנחשב לאחת המנות האייקוניות של המטבח התאילנדי ||| מנה מוקפצת שמבוססת על אטריות אורז שטוחות ורחבות, המשלבת טעמים עשירים ומאוזנים של מתוק, חמוץ, מלוח ולאוהבי החריף, גם חריף ||| בסיס הפאד תאי הוא אטריות אורז ואילו הרוטב הוא במקור תערובת ייחודית שמכילה רוטב דגים, רוטב תמרינדי (לתוספת חמיצות), סוכר דקלים ולעיתים רוטב סויה ||| הרוטב בגרסה שלנו עשוי ממצרכים יותר מוכרים במטבח הישראלי מבלי לאבד את אופי הטעמים ||| פאד תאי מוגש בדרך כלל בצלחת שטוחה או בקערה רחבה, כשמעליו מפזרים בוטנים גרוסים, כוסברה טרייה ופלח ליים לסחיטה טרייה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאד תאי כרוב וטופו (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

 לרוטב

לפאד טאי

לקישוט

שלבי הכנה

  1. משרים את אטריות האורז במים קרים למשך כ- 45 דקות. אח"כ סננו אותן מהמים
  2. בסיר קטן שמים את מצרכי הרוטב על להבה נמוכה ומערבבים כ- 5 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ושומרים אותו בצד
  3. מחממים מחבת על להבה גדולה
  4. מוסיפים את השמן ומטגנים את הגזר, תוך כדי ערבוב במשך כ-30 שניות
  5. מוסיפים את הכרוב, טופו וג'ינג'ר וממשיכים לערבב במשך כדקה
  6. בעזרת כף, מזיזים את המצרכים שבמחבת, כך שייווצר מקום פנוי במרכז המחבת
  7. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הביצה הטרופה, עד שהיא הופכת לביצה מקושקשת מטוגנת
  8. מכניסים למחבת את האטריות ומערבבים את הכול יחד תוך כדי טיגון
  9. מוסיפים את הרוטב ששמרנו בשלב 2 ומערבבים היטב
  10. מתקנים תיבול ומחלקים לצלחות הגשה

הגשה

  1. קשטו בבצל ירוק קצוץ, ו/או בוטנים מרוסקים ו/או כוסברה קצוצה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *