מתכון: דג אינטיאס וסלט פאקוס

יצירת בישול מודרנית שמשלבת בין רעננות ים-תיכונית לטכניקות עיליות, שבמרכזה עומד דג אינטיאס ||| מלפפוני הפאקוס במיץ מסונן ובקוביות קטנטנות, מוסיפים שכבת רעננות ירקרקה וטבעית שמעניקה למנה מראה אלגנטי וטעם נקי ||| את כל זה מלווה קישוט של דף אורז קריספי מתובל באבקת נורי, שמוסיף מרקם קראנץ’ מפתיע וניחוח ימי עדין ||| השילוב בין קרם המלפפונים הקר, הדג החמים והאורז הפריך יוצר חוויה קולינרית מרעננת ומדויקת, המתאימה למנות פתיחה במסעדות עילית או לאירוח מיוחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דג אינטיאס וסלט פקוס (אילוסטרציה ChatGPT ע"י דני בר)

מצרכים

לאורז קריספי

  • 2 כוסות שמן
  • 4 דפי אורז
  • 1 אצת נורי טחונה לאבקה

שלבי הכנה

  1. בבְּלֶנְדֶּר טוחנים את מלפפוני הפאקוס ומסננים במסננת דקה ושומרים בצד, כוס אחת ממיץ המלפפונים
  2. מוסיפים ומערבבים את החומץ, סוכר ו-3 כפות שמן זית לקבלת בלילה אחידה
  3. קולפים את הפאקוס וחותכים סביב הגרעינים
  4. חותכים את בשר הפאקוס לקוביות קטנות בגורל ½ ס"מ ושומרים בצד ½ כוס קוביות פאקוס
  5. מחלקים את דג האינטיאס ל-2 חלקים
  6. צורבים במחבת עם כף שמן קנולה, את החלק העבה של הדג למשך 20 שניות מכל צד
  7. מעבירים את הנתח אינטיאס הצרוב, לצלחת ומכניסים למקרר
  8. קוצצים לקוביות קטנות את הנתח הדק יותר של דג האינטיאס, ומערבבים בקערית עם מיץ הלימון וגרידת קליפת הלימון, שאלוט קצוץ, מלח, שמן זית וקוביות הפאקוס
  9. מוציאים את נתח האינטיאס לאחר קירור (שלב 7) ופורשים אותו לפרוסות בעובי ½ ס"מ
  10. במחבת רחבה מחממים 2 כוסות שמן קנולה עד שהוא מתחיל להעלות אדים
  11. מכבים את הלהבה וזורקים פנימה את דפי האורז כך שהם יתפחו
  12. מניחים את דפי האורז התפוחים על נייר סופג ומפזרים מעל מלח ואבקת נורי
  13. הגשה: בצלחת עמוקה שמים את מיץ מלפפוני הפאקוס (שלב 2), כף טרטר שלב 4) ומעל מניחים פרוסת דג צרוב (שלב 9), מקשטים בדף אורז פריך (שלב 12)

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *