ארוחה של מנגל קלאסי ולא סתם דג מוקפץ, אלא דג צרוב נקי מעצמות וטרי ||| סוטלאץ' Sütlaç הוא תוספת שמקורה במטבח הטורקי מסורתי של אורז בחלב שנחשב לאחד הקינוחים הקלאסיים ביותר במטבח הטורקי והעות'מאני ||| הפעם הסוטלאץ' עשוי מציר מרק ירקות במקום החלב המסורתי והטעמים בהתאם – תוספת מפתיעה למנת דג עסיסית ||| ראוי לציין שבמטבח היהודי הטורקי או בלקני אותו מאכל נקרא אורזמה או אוריזו סוטו ||| דייסת אורז ככל הנראה מקורה בריז א לֶהriz au lait הצרפתי שהתפשט לבלקן ולמטבחים יהודיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (4 מנות)
לרוטב
- 2 כוסות מיץ שזיפים
- ½ כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- ½ פִּלְפֵּל חריף קצוץ
- 1 כפית זרעי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 3 כפות רכז רימונים
- קורט מלח
לסוטלאצ' Sütlaç
- 1 כוס אורז
- 2 כוסות ציר-ירקות או מים
- 1 בצל קצוץ
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 150 גרם גבינת קאימק
- קורט מלח
שלבי הכנה
- הכנת הסוטלאץ': בסיר עם ציר ירקות חולטים את האורז במשך 7 דקות
- מסננים את הנוזלים ומקררים את האורז בצד
- בסיר עם החמאה, מאדים את הבצל
- מוסיפים לסיר את האורז וממשיכים לבשל עד לריכוך
- מוסיפים לאורז הרך את גבינת הקאימק ומתבלים במלח עפ"י הטעם
- ממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 20 דקות ומקפידים להמשיך לערבב כל הזמן
- הכנת הרוטב: בסיר נפרד מבשלים את כל מצרכי הרוטב ומביאים לרתיחה
- מקטינים הלהבה וממשיכים לבשל עד שהכמות מצטמצמת למחצית
- הכנת הדג: צורבים את נתחי הלוקוס במחבת פסים משומנת בחמאה
- הגשה: מניחים בצלחות הגשה את הסוטלאץ'. לצידו מניחים נתח דג אחרי שמברישים אותו מכל הצדדים ברוטב המצומצם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













