פָּאבָה יוונית הוא אחד המאכלים המסורתיים והמזוהים ביותר עם המטבח היווני, ובעיקר עם האיים, כשהמפורסם ביותר מגיע מהאי סנטוריני ||| למרות השם, הוא אינו עשוי מפולי פָּאבָה (פול רחב), אלא מגרגרי לֶפֶּדָה צהובה שזה סוג של קטנית קטנה דומה לעֲדָשִים צהובות או אפונה חצויה ||| המאכל הוא בעצם מחית קרמית וחלקה בעלת צבע צהוב-זהוב, עם טעם עדין, מתקתק-אגוזי, שמזכיר במעט חומוס אבל הרבה יותר קליל ונימוח ||| החומוס "כבד" יותר, מתובל וחזק, בעוד הפאבה היוונית הרבה יותר עדינה, רכה ואלגנטית – כזו שממש "נמסה" בפה ||| מכינים אותו מבישול ארוך של הקטניות עד שהן מתפרקות, וכתישה או טחינה עד לקבלת מרקם רך מאוד ||| פאבה מוגש לרוב כמֶזֶה – כלומר, אחת ממנות הפתיחה בשולחן היווני, לצד צזיקי, זיתים, דגים מלוחים ולחם טרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
להגשה
- 1 בצל סגול קצוץ (לא חובה)
שלבי הכנה
- משרים את האפונה הצהובה במים רגילים למשך כשעה
- שוטפים היטב את האפונה במסננת מתחת לזרם מים
- מעבירים לסיר, ומכסים במים עד לגובה מעט מעל האפונה
- מוסיפים לסיר את השום ובצל
- מבשלים עד שהמים מתאדים לגמרי
- מעבירים את תערובת האפונה למְעַבֵּד מזון וטוחנים לקבלת מרקם חלק ואחיד
- להגשה, מעבירים לצלחת ויוצקים מעל מעט מיץ לימון ושמן זית
- אם רוצים, אפשר לקשט עם בצל סגול קצוץ
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…