מתכון: פאבה יוונית Greece Fava

פָּאבָה יוונית הוא אחד המאכלים המסורתיים והמזוהים ביותר עם המטבח היווני, ובעיקר עם האיים, כשהמפורסם ביותר מגיע מהאי סנטוריני ||| למרות השם, הוא אינו עשוי מפולי פָּאבָה (פול רחב), אלא מגרגרי לֶפֶּדָה צהובה שזה סוג של קטנית קטנה דומה לעֲדָשִים צהובות או אפונה חצויה ||| המאכל הוא בעצם מחית קרמית וחלקה בעלת צבע צהוב-זהוב, עם טעם עדין, מתקתק-אגוזי, שמזכיר במעט חומוס אבל הרבה יותר קליל ונימוח ||| החומוס "כבד" יותר, מתובל וחזק, בעוד הפאבה היוונית הרבה יותר עדינה, רכה ואלגנטית – כזו שממש "נמסה" בפה ||| מכינים אותו מבישול ארוך של הקטניות עד שהן מתפרקות, וכתישה או טחינה עד לקבלת מרקם רך מאוד ||| פאבה מוגש לרוב כמֶזֶה – כלומר, אחת ממנות הפתיחה בשולחן היווני, לצד צזיקי, זיתים, דגים מלוחים ולחם טרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאבה יוונית (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

להגשה

  • 1 בצל סגול קצוץ (לא חובה)

שלבי הכנה

  1. משרים את האפונה הצהובה במים רגילים למשך כשעה
  2. שוטפים היטב את האפונה במסננת מתחת לזרם מים
  3. מעבירים לסיר, ומכסים במים עד לגובה מעט מעל האפונה
  4. מוסיפים לסיר את השום ובצל
  5. מבשלים עד שהמים מתאדים לגמרי
  6. מעבירים את תערובת האפונה למְעַבֵּד מזון וטוחנים לקבלת מרקם חלק ואחיד
  7. להגשה, מעבירים לצלחת ויוצקים מעל מעט מיץ לימון ושמן זית
  8. אם רוצים, אפשר לקשט עם בצל סגול קצוץ

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *