מתכון: דייסת אופמה הודי Upma

דייסה סמיכה מסולת קלויה יבשה או קמח אורז גס ||| מקורה של אופמה בדרום הודו, והיא נפוצה בעיקר במחוזות קרלה, אנדרה פרדש, טאמיל נאדו, אודישה, קרנטקה, מהרשטרה וטלנגנה וכמו מנות דרום הודיות רבות, גם אופמה הפכה לחלק מהמטבח של סרי לנקה ||| אופמה מכינים בדרך כלל על ידי קלייה קלה ויבשה של סולת (הנקראת ראווה או סוג'י בהודו) ולאחר מכן הוספת מגוון רחב של תבלינים, בהתאם לאזור ולטעם ||| אופמה אורז, הפופולרי בעיקר בטאמיל נאדו ובחלקים הדרומיים של קרנטקה, מכונה אקי טארי אופיטטו (אופיטטו מקמח אורז גס) ||| גרסה אחרת, במיוחד כמנת ארוחת בוקר, היא אופמה תירס, הנאכל עם חלב ואגוזים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דייסת אופמה הודי Upma (צילום דני בר)

מצרכים (4 מנות)

שלבי הכנה

  1. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים את השמן ואח"כ מטגנים את פלפלי הצ'ילי האדומים המיובשים, קשיו, אוראד דאל, צ'אנה דאל וזרעי חרדל, כ-5 דקות בשמן החם עד שהקשיו זהובים
  2. מפזרים על התערובת במחבת את אבקת האספואטידה ומערבבים
  3. מוסיפים לתערובת את הבצל, פלפלי צ'ילי ירוקים ועלי קארי, ומבשלים ומערבבים כ-5 דקות נוספות עד שהבצל מתרכך
  4. מזוגים את המים למחבת יחד עם העגבנייה, ג'ינג'ר ומלח ומביאים לרתיחה
  5. מוסיפים בהדרגה את הסולת לתערובת בזרם דק, תוך ערבוב מתמיד. הערה: חשוב מאוד להוסיף אט אט תוך כדי ערבוב, כי אם מוסיפים את הסולת מהר מדי, או לא מערבבים מספיק מהר, תקבלו גושים
  6. מבשלים ומערבבים עד שהתערובת מתחילה לבעבע
  7. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים 10-15 דקות
  8. מערבבים את מיץ הליים וגאי הודי לתוך התערובת ומערבבים לאחידות
  9. מסירים מהלהבה ומניחים לתערובת לנוח 10 דקות
  10. מגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  अपने भोजन का आनंद लें

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *