דייסה סמיכה מסולת קלויה יבשה או קמח אורז גס ||| מקורה של אופמה בדרום הודו, והיא נפוצה בעיקר במחוזות קרלה, אנדרה פרדש, טאמיל נאדו, אודישה, קרנטקה, מהרשטרה וטלנגנה וכמו מנות דרום הודיות רבות, גם אופמה הפכה לחלק מהמטבח של סרי לנקה ||| אופמה מכינים בדרך כלל על ידי קלייה קלה ויבשה של סולת (הנקראת ראווה או סוג'י בהודו) ולאחר מכן הוספת מגוון רחב של תבלינים, בהתאם לאזור ולטעם ||| אופמה אורז, הפופולרי בעיקר בטאמיל נאדו ובחלקים הדרומיים של קרנטקה, מכונה אקי טארי אופיטטו (אופיטטו מקמח אורז גס) ||| גרסה אחרת, במיוחד כמנת ארוחת בוקר, היא אופמה תירס, הנאכל עם חלב ואגוזים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (4 מנות)
- ¼ כוס שמן
- 2 פִּלְפֵּל צ'ילי אדום מיובשים, שבורים לחתיכות
- 2 כפות קשיו
- 1 כף עֲדָשִים שחורים מפוצלים וללא קליפה (אוראד דאל Urad Dal)
- 1 כפית צ'אנה דאל Chana dal (או ממרח חומוס)
- 1 כפית זרעי חרדל
- קורט אבקת אספואטידה
- 1 כוס בצל קצוץ
- 3 פִּלְפֵּל צ'ילי ירוק, פרוסים לטבעות דקות
- 1 גבעול עלי קארי טריים
- 4 כוסות מים
- 1 עגבנייה קצוצה דק
- 1 כף שורש זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טרי קצוץ
- מלח לפי הטעם
- 2 כוסות סולת (סוג'י ראווה)
- 3 כפות מיץ ליים טרי (או לפי הטעם)
- 2 כפות גאי הודי
שלבי הכנה
- בסיר רחב על להבה בינונית מחממים את השמן ואח"כ מטגנים את פלפלי הצ'ילי האדומים המיובשים, קשיו, אוראד דאל, צ'אנה דאל וזרעי חרדל, כ-5 דקות בשמן החם עד שהקשיו זהובים
- מפזרים על התערובת במחבת את אבקת האספואטידה ומערבבים
- מוסיפים לתערובת את הבצל, פלפלי צ'ילי ירוקים ועלי קארי, ומבשלים ומערבבים כ-5 דקות נוספות עד שהבצל מתרכך
- מזוגים את המים למחבת יחד עם העגבנייה, ג'ינג'ר ומלח ומביאים לרתיחה
- מוסיפים בהדרגה את הסולת לתערובת בזרם דק, תוך ערבוב מתמיד. הערה: חשוב מאוד להוסיף אט אט תוך כדי ערבוב, כי אם מוסיפים את הסולת מהר מדי, או לא מערבבים מספיק מהר, תקבלו גושים
- מבשלים ומערבבים עד שהתערובת מתחילה לבעבע
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים 10-15 דקות
- מערבבים את מיץ הליים וגאי הודי לתוך התערובת ומערבבים לאחידות
- מסירים מהלהבה ומניחים לתערובת לנוח 10 דקות
- מגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון अपने भोजन का आनंद लें












