עוגה בחושה בריאה ונפלאה שמתאימה לארוחת בוקר, קינוח או נשנוש אחר הצוהריים, והיא משלבת בין מתיקות טבעית למרקם עשיר ומנחם ||| עוגה שנחשבת לגרסה מודרנית ובריאה יותר של עוגות תפוחים מסורתיות, והיא מתאימה במיוחד למי שמעדיף תזונה טבעית ולא אוכל מעובד ||| המתיקות הטבעית בעוגה, משתנה לפי סוג התפוחים כאשר תפוחי גרני סמית' יוסיפו חמיצות עדינה, ואילו תפוחים אדומים מתוקים יתרמו עומק של טעם ||| זו עוגה שקל להכין, מחומרים זמינים ובריאים, והיא מתאימה לרגישים לגלוטן ונמנעים מסוכר ||| השילוב של שיבולת שועל ותפוחים מציע גם ערכים תזונתיים גבוהים כמו סיבים, ויטמינים ומינרלים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 22 או 2 תבניות אינגליש-קייק)
- 3 תפוח-עץ מכל סוג שאוהבים
- 3 ביצים L
- 1 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
- 1 כוס קמח שקדים
- 10 גרם אבקת אפייה
- תמצית וניל לפי הטעם
- קִנָּמוֹן לפי הטעם
- ⅓ כוס סירופ מייפל טבעי או סילאן (ללא תוספת סוכר)
- חופן אגוזי מלך
שדרוג
- חופן צימוקים
לשימון
- מעט שמן קוקוס
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן קוקוס
- קולפים את תפוחי העץ ורק שני תפוחי עץ חותכים לקוביות. את התפוח השלישי חותכים לפלחים דקים שיקשטו את פני העוגה
- מפזרים קינמון על קוביות התפוחים ומניחים אותם בצד
- הכנת הבלילה: בקערה גדולה טורפים את הביצים
- מוסיפים לבלילה את שיבולת השועל, קמח שקדים, אבקת אפייה, תמצית וניל, מייפל, צימוקים ואגוזים
- מוסיפים לתערובת את קוביות תפוחי העץ עם הקינמון ומערבבים היטב לאחידות
- יוצקים לתבנית המשומנת את התערובת ומשטחים את פני התערובת
- מסדרים את פלחי התפוחים מעל התערובת בצורת מניפה או בכל סידור שאוהבים
- אופים כ-35 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת
- כשהעוגה עדיין חמה, מערבבים 2 כפות מייפל עם מעט מים ומזלפים מעל, כך שהכול נטמע ונספג בעוגה החמה
מגישים חם לצד כדור גלידת וניל.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…