מתכון: עוגיות חומוס פרסיות Nan-e Nokhodchi

נאן-א נוחודצ'י نان نخودچی כלומר לחם חומוס בפרסית שמכונה גם שיריני-א נוחודצ'י شیرینی نخودچی, כלומר, עוגיות חומוס שמקורן בקזבין Qazvin, מערבית לטהרן, איראן ||| העוגיות עשויות באופן מסורתי מקמח חומוס, מתובלות בהל ומקושטות בפיסטוקים כשהן מגיעות בצורות שונות ||| העוגיות נחתכות באופן מסורתי לצורת תלתן, אבל כיום הן גם מוגשות בצורות של ריבוע, לב ויהלום ||| על פי האגדה, המלך ג'משיד Jamshid גילה את הסוכר בראש השנה הפרסי – נורוז, ועל כן נהוג לחגוג את נורוז הפרסי עם שבעה מאכלים מתוקים ביניהם עוגיות החומוס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות חומוס פרסיות (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (30 עוגיות קטנות)

שלבי הכנה

  1. בקערה ערבבו בעזרת מיקסר יד את השמן, סוכר, הל ומי ורדים, במהירות בינונית במשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית
  2. נפו את קמח החומוס לתוך התערובת בקערה
  3. הקציפו במהירות נמוכה במשך דקה אחת עד שהבצק כבר לא דביק
  4. פזרו מעט קמח חומוס על משטח העבודה ולושו את הבצק במשך 10 דקות עד שיהיה גמיש ונוח לעבודה. הערה: הבצק מתפורר מאוד
  5. עטפו את הבצק מהודק היטב בניילון נצמד והניחו בצד בטמפרטורת החדר, למשך שעתיים
  6. חממו תנור ל-175 מעלות, ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה
  7. רדדו את הבצק על משטח עבודה מאובק עד לעובי של 1.5 ס"מ
  8. חתכו עוגיות בעזרת חותכן עוגיות בצורת תלתן בקוטר 2.5 ס"מ והניחו את העוגיות על תבנית האפייה, במרווחים של 2.5 ס"מ זו מזו
  9. רדדו שוב וחזרו על הפעולה עד שכל הבצק נגמר
  10. פזרו שבבי פיסטוקים על פני כל עוגייה
  11. הניחו את תבנית האפייה במדף האמצעי ואפו 15-20 20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר
  12. הוציאו את העוגיות מהתנור ותנו להן להתקרר על התבנית במשך מספר דקות
  13. העבירו בזהירות לרשת צינון כדי להתקרר לחלוטין. היזהרו בעת העברת העוגיות מכיוון שהן מתפוררות בקלות רבה
  14. ניתן לאחסן את העוגיות בכלי אטום עד 4 ימים או במקפיא עד חודש

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון اشتهای خوب

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

מתכון: ביאלי Bialy

סוג של לחמניית שמרים, שבמרכזה שקע ומכוסה באופן מסורתי בבצל קצוץ ופרג מפוזר מעל ||| הביאלי היה חלק מהמטבח האשכנזי

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *