עוגיות שוקולדיות במיוחד, שמתבססות על שילוב של שני סוגי שוקולד, לרוב שוקולד מריר ושוקולד חלב או לבן, דבר שיוצר "דואט" עשיר, עמוק ומענג של טעמים ||| העוגיות האלה מאופיינות במרקם לעיס (צ׳ואי) במרכז, עם שוליים מעט פריכים, והן מלאות בשוקולד גם בתוך הבצק וגם כשבבים או חתיכות שמומסות קלות באפייה ||| לעיתים משתמשים גם בקקאו איכותי או שוקולד מומס בבצק עצמו, כדי להעמיק את טעם השוקולד ||| הקסם שלהן טמון באיזון: מצד אחד טעם שוקולדי עמוק ו"כהה", ומצד שני מתיקות קרמית מהשוקולד השני, שיוצרת קונטרסט מענג ||| לעיתים מוסיפים להן גם נגיעה של מלח גס מלמעלה, להדגשת טעמי השוקולד ||| העוגיות האלו נפוצות במיוחד בבתי קפה ובחנויות עוגיות גורמה, אבל יש גם גרסאות פשוטות ביתיות ||| הן מתאימות במיוחד לחובבי שוקולד רציניים, שמחפשים עוגייה שהיא כמעט כמו בראוני קטן, אבל עם טוויסט מפתיע של שני סוגי שוקולד שפועלים יחד בהרמוניה ||| העוגיות האלה אפילו טובות יותר אחרי יום ממועד האפייה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (36 עוגיות)
- 1 כוס חמאה, רכה
- ¾ כוס סוכר לבן
- ¾ כוס סוכר חום
- 2 ביצים L
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות קמח
- ½ כוס אבקת קקאו מריר
- 1 כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן
- 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- בקערה גדולה מקציפים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום יחד עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית
- מקציפים ביצה אחת לתוך תערובת החמאה
- מקציפים את הביצה הנותרת ותמצית וניל לתוך תערובת החמאה
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את תערובת הקמח לתוך תערובת החמאה תוך כדי ערבוב והקצפה עד שהמרכיבים היבשים מתמזגים לבצק
- מקפלים את אגוזי המלך, שוקולד צ'יפס לבן ושוקולד צ'יפס מריר לתוך הבצק עד לאיחוד
- בעזרת כף מניחים את הבצק על תבנית האפייה המרופדת
- אופים במשך 9-12 דקות עד להשחמה בקצוות
- טיפ לשדרוג: הוסיפו מעט אגוזי מקדמיה קצוצים, קלויים קלות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…