מתכון: עוגיות דואט שוקולד Chocolate Duet Cookies

עוגיות שוקולדיות במיוחד, שמתבססות על שילוב של שני סוגי שוקולד, לרוב שוקולד מריר ושוקולד חלב או לבן, דבר שיוצר "דואט" עשיר, עמוק ומענג של טעמים ||| העוגיות האלה מאופיינות במרקם לעיס (צ׳ואי) במרכז, עם שוליים מעט פריכים, והן מלאות בשוקולד גם בתוך הבצק וגם כשבבים או חתיכות שמומסות קלות באפייה ||| לעיתים משתמשים גם בקקאו איכותי או שוקולד מומס בבצק עצמו, כדי להעמיק את טעם השוקולד ||| הקסם שלהן טמון באיזון: מצד אחד טעם שוקולדי עמוק ו"כהה", ומצד שני מתיקות קרמית מהשוקולד השני, שיוצרת קונטרסט מענג ||| לעיתים מוסיפים להן גם נגיעה של מלח גס מלמעלה, להדגשת טעמי השוקולד ||| העוגיות האלו נפוצות במיוחד בבתי קפה ובחנויות עוגיות גורמה, אבל יש גם גרסאות פשוטות ביתיות ||| הן מתאימות במיוחד לחובבי שוקולד רציניים, שמחפשים עוגייה שהיא כמעט כמו בראוני קטן, אבל עם טוויסט מפתיע של שני סוגי שוקולד שפועלים יחד בהרמוניה ||| העוגיות האלה אפילו טובות יותר אחרי יום ממועד האפייה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות דואט שוקולד (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (36 עוגיות)

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  2. בקערה גדולה מקציפים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום יחד עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית
  3. מקציפים ביצה אחת לתוך תערובת החמאה
  4. מקציפים את הביצה הנותרת ותמצית וניל לתוך תערובת החמאה
  5. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח לקבלת תערובת אחידה
  6. מוסיפים את תערובת הקמח לתוך תערובת החמאה תוך כדי ערבוב והקצפה עד שהמרכיבים היבשים מתמזגים לבצק
  7. מקפלים את אגוזי המלך, שוקולד צ'יפס לבן ושוקולד צ'יפס מריר לתוך הבצק עד לאיחוד
  8. בעזרת כף מניחים את הבצק על תבנית האפייה המרופדת
  9. אופים במשך 9-12 דקות עד להשחמה בקצוות
  10. טיפ לשדרוג: הוסיפו מעט אגוזי מקדמיה קצוצים, קלויים קלות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *