טורקיז מציעה לרגל ט"ו באב מתכון רומנטי ומפנק לאוהבים ||| כידוע אוכל טוב הוא תמיד דרך נפלאה לציין את האהבה ||| מתכון חלומי המתאים לחגיגה רומנטית ומיוחדת עם מנה עשירה בטעמים, קלה להכנה ומתאימה באופן מושלם לחגיגה זוגית מענגת וטעימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (4 מנות)
- 8 קישואים בגודל בינוני-קטן
- 2 יחידות דג לברק מפולט ונקי ללא עור
- 1 בצל קטן
- 1 שן שום כתושה
- חופן עלי פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצים
- ½ כפית סומק
- 1 קליפת לימון מגורדת
- קורט מלח
- קורט פִּלְפֵּל שחור
לרוטב טחינה – יוגורט
- ¾ כוס טחינה גולמית טורקיז
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט
- קורט מלח
- שדרוג: מיץ מ-1 לימון
להגשה
- ¼ כפית סומק
- 1 כפית שמן זית
- 1 עגבנייה בשלה
שלבי הכנה
- חוצים את הקישואים לאורך ובעזרת כפית מרוקנים את ליבת הגרעינים
- קוצצים את פילה הדג ואת הבצל
- בקערה מערבבים יחד את הדג, בצל, שום, פטרוזיליה, לימון מגורד ואת התבלינים לקבלת תערובת אחידה
- מחממים תנור ל- 250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- ממלאים את סירות הקישואים בתערובת הדג ומניחים בתבנית המרופדת
- צולים בתנור במצב גריל עד להשחמה קלה של הקישואים
- הכנת רוטב טחינה-יוגורט: בקערה מערבבים את הטחינה והיוגורט עד לקבלת בלילה אחידה
- מתבלים במלח ו/או מיץ לימון לקבלת טעם חמוץ יותר
- בצלחת הגשה יוצקים את רוטב הטחינה יוגורט ומניחים מעל את הקישואים הממולאים
- להגשה מפזרים מעל המנה מעט סומק, כמה נגיעות של עגבנייה סחוטה ומטפטפים כמה טיפות שמן זית
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…












