מקור הפאי בעל השם המשונה בבית קפה Royers Round Top Café בעיירה הקטנה Round Top, טקסס Texas, ארה"ב שנת 1987 ||| משפחת רויר Royer הפכה את בית הקפה הקטנטן שלהם בעיירה עם 100 תושבים אי שם בטקסס, לבית אוכל ידוע ||| הפאי מתואר ע"י הממציא כעוגה, דביקה, שיש בה כל מה שאתה רוצה גם בממתק ברוגם בפשטידה ||| פרוסת פשטידת שחיתות מלאה בטעם תהיה נהדרת לצד כוס בירה קרה או יין ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית פאי 22-24 ס"מ)
לבצק הפריך
- 150 גרם קמח
- 100גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 40 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1חלמון ביצה
- 2-1 כפות מים קרים
למילוי
- 60 גרם בייגלה קטנים שלמים
- 100 גרם פתי-בר
- 200 גרם שוֹקוֹלד מריר
- 120 גרם אגוזי פקאן
- 100 גרם שבבי קוקוס ממותק
- 140 גרם שוֹקוֹלד צ'יפס חצי מתוק
- 70 גרם שוֹקוֹלד צ'יפס מריר
- 400 מ"ל חלב מרוכז ממותק
- 120 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- ½ כפית מלח
לקישוט
- בייגלה קטנים שלמים לפי הצורך
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר)מערבבים עם להב פלדה, את הקמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת פרורית
- מוסיפים את חלמון הביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. הערה: אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ומאחדים בתנועות ידיים ויוצרים צורת דסקית
- עוטפים את דסקית הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק הקר, לעלה בעובי 4-3 מ"מ
- מרפדים את תבנית האפייה בבצק תוך שמקפידים על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס התבנית, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים
- דוקרים את בסיס הקלתית במזלג
- מכניסים את התבנית עם הבצק למקפיא למשך כשעה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות ומסדרים בתנור רשת אחת בשליש התחתון ורשת אחרת באמצע התנור
- מרפדים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה וממלאים אותו בשעועית יבשה או במשקולות פאי
- אופים במדף התחתון 15-17 דקות, עד שקצות הבצק מזהיבים קלות
- מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים בזהירות את נייר האפייה והמשקולות
- דוקרים קלות מחדש את הבצק האפוי ולוחצים בעדינות כלפי מטה את כל החלקים הבולטים, במידת הצורך
- מחזירים את התבנית עם הבצק לרשת התחתונה של התנור וממשיכים לאפות 3-5 דקות, עד שהתחתית והדפנות אפויים ויבשים היטב
- מוציאים ומניחים לתבנית הבצק להצטנן לטמפרטורת חדר, כ-45 דקות
- הכנת המילוי: מכניסים את הבייגלה והפתי-בר לשקית ומרסקים בעזרת מערוך לשברים קטנים מאד
- קוצצים דק את השוקולד המריר
- קוצצים דק את הפקאנים
- בקערה גדולה מערבבים את הבייגלה, פתי-בר, שוקולד ופקאן הקצוצים
- מוסיפים לקערה את שבבי הקוקוס ואת שני סוגי השוקולד צ'יפס ומערבבים לאיחוד
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות
- בקערה נפרדת מערבבים את החלב מרוכז ממותק, חמאה מומסת ומלח עד לקבלת בלילה אחידה
- יוצקים את בלילת החלב על תערובת הבייגלה ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה
- מגרדים את המילוי לתוך בצק הפאי בתבנית ומהדקים בעדינות לשכבה אחידה
- מקשטים את פני העוגה עם עוד בייגלה שלמים כרצונכם
- אופים 40-45 דקות, על הרשת האמצעית עד שהמילוי מתייצב ומזהיב על פניו. אם פני הקרום העליון נעשה כהה מדי, אפשר לכסות ברדיד אלומיניום ולהמשיך לאפות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי
- מצננים כשעה. פורסים ומגישים
- טיפ: אם מגישים למחרת, מצננים את הפאי לחלוטין, ואז מכסים בצורה רופפת ומאחסנים בטמפרטורת החדר. ניתן לאחסן שאריות מכוסות היטב בתבנית הפאי בטמפרטורת החדר עד יומיים או לפרוס ולשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 4 ימים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…