גרסה מיוחדת ומעט פחות מוכרת של סלט ביצים רגיל, והוא משלב בין מרקם עשיר וטעמים עמוקים ||| מדובר בסלט שמבוסס על ביצים קשות, אך במקום ללכת על הכיוון הקלאסי של מיונז בלבד, מכניסים לתוכו גם "שׁטניות" – כלומר תיבול עז, גוון חריף-חמצמץ, ולעיתים גם מרקם גס או מעושן ||| הסלט הזה נפוץ בעיקר בקהילות מזרח אירופיות, אך יש לו גם מקבילות מזרח תיכוניות ||| יש כאלה שמוסיפים גם עשבי תיבול טריים כמו שמיר או עירית, כדי לאזן את החריפות, או משתמשים בטחינה במקום מיונז לקבלת גרסה מזרח תיכונית יותר ||| המתכון וכל הפרטים בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 12 ביצים L
- ¼ כוס בצל ירוק קצוץ
- ½ כוס סלרי (כַּרְפַּס) קצוץ
- ½ כוס פִּלְפֵּל אדום קצוץ
- ⅓ כוס מיונז
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 1 כף חומץ בלסמי או חומץ סיידר, יין לבן או שרי
- ¼ כפית טבסקו או רוטב חריף אחר שאוהבים
- ½ כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת), לפי הטעם
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור טחון טרי, לפי הטעם
- ¼ כפית מלח, לפי הטעם
שלבי הכנה
- בשלו את הביצים בסיר מים גדול עד שיהיו ביצים קשות
- קלפו וקצצו גס את הביצים והכניסו אותן לקערה גדולה
- הוסיפו את הבצל הירוק, סלרי ופלפל אדום
- בקערה קטנה, ערבבו יחד את המיונז, חרדל, חומץ וטבסקו עד קבלת תערובת אחידה
- ערבבו בעדינות את רוטב המיונז לתוך הקערה עם הביצים והירקות
- הוסיפו את הפפריקה, מלח ופלפל שחור
- טעמו ואם יש צורך, מתקנים תיבול לפי הטעם
הגשה
מומלץ להגיש קר. הגישו את הסלט על כמה חתיכות חסה, או למרוח על פרוסת לחם או טוסט. הסלט יישמר היטב במקרר 3-5 ימים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…