מתכון: עוגת גבינה עם ספירלת מנגו Mango Swirl Cheesecake

עוגת ראווה מרהיבה ואלגנטית שמשלבת בין קרמיות עשירה של גבינת שמנת לבין חמיצות-מתיקות טרופית של מנגו ||| זוהי עוגה קרה או אפויה, בעלת שכבת גבינה אחידה ובה שזורה בעדינות תערובת מנגו בצורת ספירלה, מערבולת או דוגמה שישית, מה שהופך אותה לוויזואלית מאוד ||| עוגה מושלמת לאירועים מיוחדים, קיץ, או כחלק מקינוחי שבועות ומתאימה גם למנות אישיות – בעוגות אישיות קטנות עם ספירלה בכל אחת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גבינה עם ספירלת מנגו (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (תבנית קפיצית 23)

לבסיס

למילוי

שלבי הכנה

  1. חממו תנור ל-175 מעלות. הכינו תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ על ידי ריפודה בנייר אלומיניום או נייר אפייה. מרחו את רדיד האלומיניום או נייר אפייה בשמן קוקוס
  2. בקערה גדולה, ערבבו חמאה בטמפרטורת החדר או חמאה שחוממה במיקרוגל לתוך פירורי הקרקרים או טחנו בפולסים במעבד מזון
  3. הדקו את תערובת הפתי-בר לתחתית התבנית המרופדת ליצירת תחתית, והכניסו למקרר
  4. במְעַרְבֵּל (מיקסר), רסקו את המנגו הטרי עם 2 כפות מים ותמצית טעם קוקוס (אם משתמשים) לקבלת מחית סמיכה. מומלץ להוסיף 2 כפיות סוכר להמתקת המחית. הניחו את מחית המנגו בצד
  5. בקערת ערבוב גדולה הניחו את גבינת השמנת. הערה: אם הגבינה קרה, כסו בצלחת וחממו במיקרוגל במשך 1-2 דקות עד שהגבינה תהיה רכה
  6. הוסיפו את הסוכר והקציפו במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה
  7. התחילו להוסיף ביצים, אחת בכל פעם, תוך הקצפה במהירות נמוכה. ניתן לעשות זאת גם ידנית בעזרת מטרפה כדי למנוע הקצפת יתר
  8. הוסיפו לתערובת הגבינה חצי ממחית המנגו ופזרו קמח
  9. ערבבו במהירות נמוכה או ידנית רק עד להטמעה. כמות הקמח הקטנה במתכון זה נוספה כדי למנוע סדקים בעוגת הגבינה האפויה
  10. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית המוכנה ומשטחים את החלק העליון
  11. להכנת ספירלת המנגו: מזלפים את מחית המנגו הנותרת, על פני העוגה ב-3 קווים אופקיים או נקודות על פני השטח
  12. בעזרת שיפוד או סכין דקה, מערבבים את הבלילה והפירה יחד בתנועות מעגליות רחבות
  13. אופים במשך 60-70 דקות כך שאתם בודקים כל 20 דקות מה קורה. קחו בחשבון שחלקה העליון של עוגת הגבינה תמיד יהיה מעט מתנדנד, אבל הוא יתקשה מאוחר יותר
  14. נותנים לעוגת הגבינה להתקרר בתבנית
  15. מעבירים סכין רטוב על הדפנות ומחלצים את העוגה מהתבנית הקפיצית. מקררים עד להגשה

טיפים: סדקים הם הפגם הנפוץ ביותר בעוגות גבינה, על כן מומלץ להניח סיר מים על אחד המדפים התחתונים של התנור בזמן האפייה. בנוסף, מומלץ לטפוח בעדינות את התבנית על השיש רגע לפני האפייה כדי לשחרר מעט אוויר שבאפייה יתפח ויבקע את העוגה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *