מתכון: עוגיות פקאן ללא גלוטן לפסח ולשאר ימות השנה

פתרון מעולה למי שמחפש קינוח טעים שמתאים גם לחג הפסח וגם לתזונה מיוחדת ||| עוגיות פקאן כשרות לפסח וללא גלוטן הן לרוב מבוססות על קמח שקדים, קוקוס טחון, או קמח תפוחי אדמה ופקאנים שמוסיפים טעם אגוזי עשיר וקריספיות ||| שני מתכונים שווים לפסח ולכל ימות השנה לנמנעים מגלוטן ובכלל ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

עוגיות פקאן (אילוסטרציה של ChatGPT ע"י דני בר)

מצרכים (20 עוגיות)

לקישוט

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את חלבוני הביצים וסוכר בעדינות
  3. מניחים את הקערה באמבט מרים (Bain-marie – סיר אדים כפול) כך שהקערה תתחמם, אבל לא תבוא במגע עם המים. מחממים עד להמסת הסוכר
  4. מקציפים 5-3 דקות או עד לקבלת קצף חלבונים רך
  5. מוסיפים לקצף את אגוזי הפקאן הטחונים, נוגט והל ומקפלים להטמעה מלאה
  6. מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזליפים עיגולים בקוטר 3 ס"מ על התבנית המרופדת
  7. מניחים מעל כל עיגול בצק חצי פקאן
  8. אופים בתנור במשך 10 דקות
  9. פותחים את התנור, ומשחרר ממנו את האדים אבל ממשיכים להשאיר את התבנית בתנור החם למשך 10 דקות נוספות, ליבוש העוגיות
  10. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגיות עד שהן קרות לחלוטין, ומאחסנים בקופסה אטומה

מתכון: עוגיות פקאן ושקדים ללא גלוטן

מצרכים

לקישוט

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים
  3. מוסיפים את הביצה, שמן וגם וניל ומערבבים עד ליצירת בצק רך
  4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מניחים בתבנית ומשטחים מעט
  5. מניחים חצי אגוז פקאן או שלם במרכז כל עוגייה
  6. אופים כ-10–12 דקות, עד שקצוות העוגיות מזהיבים קלות
  7. מקררים היטב לפני ההגשה – הן מתייצבות כשהן קרות

שדרוג

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *